Stierenaanbod

Een overzicht van alle rassen en programma's van het stieraanbod van CRV.
stierenaanbod

Direct bestellen?

Met stieren van CRV haalt u genetica van wereldklasse in uw stal. Bestel direct online in onze webshop via onderstaande button. Meer weten? Lees hieronder meer over ons stierenaanbod en onze fokkerijstrategieën.
Naar de webshop

Melkvee

CRV Holstein

De holsteinstieren van CRV beschikken over een uitstekende gezondheid en efficiëntie en vallen op door hun hoge eiwit- en vetvererving en prima beenwerk.

Lees verder

CRV Fleckvieh

Na holstein is fleckvieh het grootste ras ter wereld. Het zijn zeer vruchtbare en zelfredzame koeien met goede producties uit gezonde uiers.

Lees verder

CRV MRIJ

Het Hollandse mrij-ras is voor steeds meer veehouders interessant. De mrij-koe is robuust, vruchtbaar, geeft een hoog eiwitpercentage en meer omzet.

Lees verder

CRV Brown swiss

Duurzaamheidstopper brown swiss scoort met goed beenwerk en sterke klauwen bovengemiddeld. Het ras levert voldoende melk met goede gehalten.

Lees verder

CRV Jersey

Voer efficiënt omzetten in melk. Laat dat maar aan jerseys over. Met hun zeer sterke beenwerk zijn ze een prima keus om mee te kruisen.

Lees verder

Gebruikskruising

Super kwaliteit, topbevruchters of bewezen geboortemak? CRV heeft een bewezen aanbod aan bwb- en aberdeen-angus-stieren voor gebruikskruisingen.

Lees verder

Overig dubbeldoel

Naast de meer bekende melkveerassen hebben wij ook een aantal andere dubbeldoelrassen beschikbaar. Van blaarkop tot lakenvelder.

Lees verder

Vleesvee

Belgisch witblauw

Fokken met bwb uit het fokprogramma van CRV/BBG staat garant voor mooi bevleesde kalveren, lange dieren met fijnheid en een gemakkelijke opfok.

Lees verder

Overige vleesrassen

Naast BWB hebben wij nog een aantal vleesrassen beschikbaar. Van Aberdeen angus, die in populariteit snel toeneemt, tot de Charolais.

Lees verder

Fokkerijstrategieën

Genetica

Genetica en CRV zijn al decennia lang onlosmakelijk met elkaar verbonden. Gericht fokken helpt u de veestapel te bereiken die u voor ogen heeft.

Lees verder

CRV FeedExcel

FeedExcel is dé fokkerijstrategie voor een zeer productieve veestapel, die meer melk levert met dezelfde hoeveelheid voer.

Lees verder

CRV CREATE

Genetische vooruitgang was nog nooit zo eenvoudig met het gebruik van CRV CREATE. CREATE is het concept van CRV dat sperma van exclusieve stieren al in een zeer vroeg stadium beschikbaar maakt voor veehouders. Normaal zijn deze stieren alleen beschikbaar voor het eigen fokprogramma. U krijgt dus exclusieve vroege toegang tot CREATE-stieren. Dit stelt u in staat om de genetische winst van uw veestapel te versnellen. Door u aan te melden geniet u van de voordelen van het programma. U kunt namelijk onze exclusieve stiervaders gebruiken voordat deze openbaar beschikbaar zijn.

Lees verder

Delta Satelliet

Met Delta Satelliet zet u grote stappen in de verbetering van uw veestapel: de beste embryo’s uit het CRV fokprogramma voor een concurrerende prijs.

Lees verder

CrossFit

Met CrossFit werkt u met de kruising die past bij uw bedrijfsvoering en uw wensen. Door rassen die bij u passen te kruisen verankert u specifieke raskenmerken.

Lees verder

Hoornloos

Hoornloze stieren zijn een duurzaam alternatief voor onthoornen. Hoornloosheid is een eigenschap die van nature voorkomt in de holsteinpopulatie.

Lees verder

InSire

Sneller naar een betere veestapel? Met onze jonge, merkergeselecteerde InSire-stieren ben u verzekerd van topkwaliteit voor een interessante prijs.

Lees verder

Fokken op hoge gehalten

Hogere gehalten (‘dikke melk’) zorgen voor meer melkgeld en daarmee haalt u meer rendement uit uw bedrijf.

Lees verder

aAa

Rendement met uitgebalanceerde koeien uitblinkend in capaciteit én aanleg. De stieren van CRV leggen de basis voor een gezonde en efficiënte veestapel.

Lees verder