CrossFit

Voor een passende kruising

  • Gericht werken aan de veestapel van uw wensen
  • CrossFit zorgt voor een kruising die bij u past
  • Alle populaire rassen en persoonlijk advies

CrossFit

Wie koeien wil die gemakkelijk produceren, kiest voor kruisen. Met CrossFit werkt u met de kruising die past bij uw bedrijfsvoering en uw wensen. Ieder ras binnen CrossFit heeft zijn unieke voordelen.

Door rassen te combineren die bij u passen, verankert u specifieke raskenmerken en is het heterosiseffect de extra winst. CrossFit Efficiëntie staat voor compacte koeien die veel produceren, lang meegaan en het voer omzetten in vet en eiwit. Met deze hoogproductieve en duurzame veestapel maximaliseert u de bedrijfsrendabiliteit. Bij CrossFit Gezondheid staan gezondheid en gemak voorop bij de kruising. U fokt een gezonde, vruchtbare en zelfredzame koe met fraaie conditie die vlot afkalft en die onder verschillende omstandigheden optimaal kan produceren.

Wilt u meer informatie of heeft u vragen over CrossFit? Vraag informatie aan via het informatieformulier.

‘Kruisen zorgt voor een flexibele veestapel. We selecteren stieren met de hoogste productie en gezondheidseigenschappen’
Veehouder Han Krol uit Hengstdijk over CrossFit

Wat levert CrossFit u op?

Veel melkveehouders kiezen voor het kruisen van hun dieren met andere rassen. Zo verbeteren ze de gezondheid en levensduur van hun veestapel. Probleemloze koeien, daar is het immers zoveel plezieriger mee werken. Met de hulp van een CRV-specialist kiest u het CrossFit-type dat bij u past. Op die manier werkt u aan sterke en weerbare koeien die lang blijven presteren. Ideaal als een bedrijf sterk groeit en er minder tijd is per dier.

Hoe werkt CrossFit?

Er zijn verschillende strategieën mogelijk. U kunt kruisen met de gehele veestapel, of met een deel ervan. Met één of meerdere rassen en met een vast kruisingsschema, of door per individuele koe te bepalen welk ras en welke stier het best past. In het laatste geval zal onze fokkerijadviseur, aan de hand van uw fokdoel en specifieke koekenmerken, de beste match vinden. Met Fokkerijadvisering bent u verzekerd van een maximaal fokresultaat.

Succesvol kruisen vraagt om een gerichte stierkeuze en om kennis van het effect van kruisen. Dat is allesbehalve eenvoudig. In een gesprek met u zet onze specialist de inrichting van uw bedrijf, uw veestapel, uw doelen en eisen op een rij. Doordat hij precies op de hoogte is van de prestaties en mogelijkheden van de verschillende rassen, kan hij u gericht adviseren over de kruisingen die u het beste resultaat opleveren.

Start nu met CrossFit!

Bent u ook benieuwd wat CrossFit voor u kan betekenen? Vraag informatie aan via ons informatieformulier.

Ook interessant voor u:

CRV Fleckvieh

Na holstein is fleckvieh het grootste ras ter wereld. Het zijn zeer vruchtbare en zelfredzame koeien met goede producties uit gezonde uiers.

CRV Brown swiss

Duurzaamheidstopper brown swiss scoort met goed beenwerk en sterke klauwen bovengemiddeld. Het ras levert voldoende melk met goede gehalten.