CRV MRIJ

Sterk dubbeldoelras met prima gehalten

  • Robuust dubbeldoelras
  • Goede vruchtbaarheid
  • Hogere omzet en aanwas

De oer-Hollandse mrij

Het Hollandse mrij-ras is voor steeds meer veehouders interessant. De mrij-koe is robuust, vruchtbaar, geeft een hoog eiwitpercentage en meer omzet en aanwas.

CRV selecteert in haar fokprogramma bovendien extra op efficiëntie en gezondheid. Het Maas-Rijn-IJsselvee (mrij) is een oud roodbont dubbeldoelras, afkomstig uit het stroomgebied van de drie rivieren waaraan de naam is ontleend. Hoewel het aantal dieren fors is teruggelopen door de opkomst van de red holstein, is mrij na holstein nog altijd het grootste ras in ons land. Veehouders roemen mrij vanwege het hoge eiwitgehalte, de fraaie vet-eiwitverhouding, de robuuste bouw (breed en duurzaam), de goede benen en de vruchtbaarheid.

Interesse in mrij of in kruisen? Ons kruisingsconcept CrossFit geeft diverse opties voor kruisen met mrij. Wilt u meer informatie of heeft u vragen over de beste kruising en/of strategie voor uw fokdoel? Of wilt u een vrijblijvend gesprek met een fokkerijadviseur? Vraag informatie aan via het informatieformulier.

‘Mrij is uniek: én hoog in de melkeiwitten én hoog in omzet en aanwas’
Frank van der Heijden, melkveehouder en lid adviesraad dubbeldoelrassen over mrij

Mrij-aanbod

Bekijk via onderstaande button ons mooie aanbod mrij in de webshop en bestel direct.
Bekijk mrij in de webshop

Economische productiedieren

Mrij’s zijn sterke koeien die op een sober rantsoen goed melk produceren en ook nog eens prima vlees aanzetten. Kengetallen van melkveehouderijbedrijven laten zien dat de mrij-boer per kilogram geproduceerde melk één tot twee eurocent meer overhoudt.

Kwaliteit van eigen bodem
Het mrij-fokprogramma van CRV staat voor rendement en is het grootste ter wereld. De afgelopen jaren zijn de sterke punten van mrij verder verbeterd en zijn productie én exterieur van het ras aanzienlijk ontwikkeld. Daardoor scoort de moderne mrij nog beter op efficiëntie en gezondheid.

Bij de selectie van stieren wordt dan ook nadrukkelijk rekening gehouden met de eisen die (kruisings)veehouders aan de stieren stellen. De fokwaarden zijn gebaseerd op resultaten van Nederlandse dieren onder Nederlandse omstandigheden. Zo zijn de cijfers goed te vergelijken met andere in Nederland geteste stieren en weet u precies wat u kunt verwachten.

Ook interessant voor u:

CrossFit

Met CrossFit werkt u met de kruising die past bij uw bedrijfsvoering en uw wensen. Door rassen die bij u passen te kruisen verankert u specifieke raskenmerken.

StierAdviesProgramma (SAP)

Hogere omzet per koe, goed stieradvies en meer. Ons StierAdviesProgramma (SAP) en onze StierWijzer geven al zo'n 40 jaar diverse mooie resultaten.

CRV Holstein

De holsteinstieren van CRV beschikken over een uitstekende gezondheid en efficiëntie en vallen op door hun hoge eiwit- en vetvererving en prima beenwerk.