CRV Holstein

Uitsluitend absolute topkwaliteit

  • Voor elke veestapel en elk doel een passende stier
  • Gezonde en efficiënte koeien
  • Hoge levensduur

Hoge melkproductie en goede exterieurkenmerken

Holstein wordt geroemd om de hoge melkproductie en goede exterieurkenmerken met vooral uitmuntende uiers. Met stieren van CRV haalt u genetica van wereldklasse in uw stal. De holsteinstieren van CRV beschikken over een uitstekende gezondheid en efficiëntie en vallen op door hun hoge eiwit- en vetvererving en prima beenwerk.

Door de toepassing van genomic selection en het werken met grote aantallen kunnen de foktechnici van CRV scherp selecteren. Daarmee wordt grote genetische vooruitgang geboekt. Zwart- of roodbont of CRV US Holstein, CRV heeft de dieren die in uw veestapel passen.

Wilt u meer informatie of heeft u vragen over de beste strategie voor uw fokdoel? Interesse in kruisen met holstein op andere rassen? Of wilt u een vrijblijvend gesprek met een fokkerijadviseur? Vraag informatie aan via het informatieformulier.

Zwartbontaanbod

Bekijk via onderstaande button ons mooie aanbod zwartbont in de webshop en bestel direct.
Bekijk zwartbont in de webshop

Roodbontaanbod

Bekijk via onderstaande button ons mooie aanbod roodbont in de webshop en bestel direct.

Toonaangevend fokprogramma

Het fokprogramma van CRV wordt gekenmerkt door openheid, snelheid en een grote omvang.

Ongeveer 75% van de stieren die CRV op merkers onderzoekt, komt uit ons eigen fokprogramma, de Delta-nucleus. De andere stieren die onderzocht worden, staan bij veehouders. De stieren die uiteindelijk succesvol zijn als fokstier en die afkomstig zijn uit de Delta-nucleus, zijn te herkennen aan het voorvoegsel ‘Delta’, zoals Delta Atlantic en Delta Magister.

Topstieren van InSire
Steeds meer veehouders gebruiken volop InSire Topstieren van CRV. Van deze jonge stieren komen daardoor al snel veel dochters aan de melk. Dat resulteert in nog betrouwbaardere fokwaarden voor onze fokstieren.

Toekomstgericht fokken

De foktechnische keuzes binnen het holsteinprogramma worden gemaakt op basis van de totaalindex. Onze foktechnici houden hierbij rekening met de wensen en behoeften van veehouders. Ze spelen ook in op verwachte veranderingen, zoals hoornloosheid. Binnen het fokprogramma wordt gezorgd voor voldoende spreiding in de bloedvoering en voor een goede verdeling over de verschillende fokdoelen.

Lees wat fokken met holstein voor veehouder Theo Bleser betekent.

‘Probleemloos naar honderd ton’
Veehouder Theo Bleser uit Epen over fokken met holstein

US Holstein

CRV werkt in de VS samen met Alta, Genex, Jetstream en Evolution in het PEAK-programma. Door deze unieke samenwerking worden de hoge kosten gedeeld, is het programma efficiënter en slagvaardiger en wordt het aanbod van stieren groter en gevarieerder. Dit is goed zichtbaar op onze stierenkaart.

Naast breed inzetbare allrounders biedt ons aanbod ook internationale toppers als Peak Martini en Peak Hotline. Bovendien onderhouden we intensieve contacten met Amerikaanse fokkers, we zijn daar continu op zoek naar aanvullingen voor ons programma. Op die manier slagen we erin om ook stieren aan te bieden met een iets ander verervingsbeeld. Uniek aan het CRV-aanbod is dat alle stieren ook beschikken over exclusieve CRV-fokwaarden voor klauw- en uiergezondheid.

US-aanbod

Bekijk via onderstaande button ons mooie aanbod US in de webshop en bestel direct.
Bekijk CRV US Holstein in de webshop

Ook interessant voor u:

StierAdviesProgramma (SAP)

Hogere omzet per koe, goed stieradvies en meer. Ons StierAdviesProgramma (SAP) en onze StierWijzer geven al zo'n 40 jaar diverse mooie resultaten.

Hoornloos

Hoornloze stieren zijn een duurzaam alternatief voor onthoornen. Hoornloosheid is een eigenschap die van nature voorkomt in de holsteinpopulatie.

CrossFit

Met CrossFit werkt u met de kruising die past bij uw bedrijfsvoering en uw wensen. Door rassen die bij u passen te kruisen verankert u specifieke raskenmerken.