InSire

Toptalent voor de snelste vooruitgang

  • Snelle genetische vooruitgang
  • Merkergeselecteerde talenten
  • Jonge topstieren

InSire

De snelste weg naar een betere veestapel? Maak gebruik van InSire-stieren: jonge merkergeselecteerde talenten van CRV. Want de jongste generatie stieren moet de huidige stieren overtreffen.

Genomic selection maakt het mogelijk de dna-gegevens van stieren perfect in beeld te brengen, waardoor we hun capaciteiten kennen. Dieren worden InSire-stier op basis van:

  • Merkerinformatie
  • Prestaties koefamilie
  • Afstamming

Wilt u meer informatie of heeft u vragen over InSire? Vraag informatie aan via het informatieformulier.

‘Betrouwbare fokwaarden vormen de basis voor duurzame fokkerij’
Melkveehouders Jos en Ingrid Knoef uit Geesteren over InSire

Hoe werkt InSire?

CRV zet op jaarbasis meer dan 8000 embryo’s in op Delta Satelliet- en Eurodonor-bedrijven. Hierdoor worden jaarlijks meer dan 3500 jonge stierkalveren genomic getest.

InSire Selectstier
Zo’n zestig zwartbonte en roodbonte dieren worden uiteindelijk als InSire-stier ingezet. Om zeker te zijn van hun kwaliteiten, worden ze in de praktijk getest.

Als veehouder kunt u het sperma van InSire Selectstieren tegen een aantrekkelijke prijs kopen. Benieuwd? Bekijk het actuele aanbod in onze webshop (selecteer op ‘InSire Selectstieren’).

InSire Topstier
De absolute toppers uit de groep van geselecteerde teststieren krijgen de status InSire Topstier. Zij worden door CRV breder beschikbaar gesteld en niet meer als testdier aangeboden. Zo zorgen deze dieren voor meer diversiteit in het stierenaanbod.

Testen van InSire Selectstieren

Het testen van de InSire Selectstieren gebeurt op bedrijven die een overeenkomst FokkerijData met CRV hebben afgesloten. Dankzij deze overeenkomst kunnen deze veehouders het sperma van de InSire Selectstieren en mrij-proefstieren tegen gereduceerd tarief gebruiken.

Men kan deze stieren naar eigen inzicht op pinken, melkvaarzen en/of oudere koeien inzetten. De premies voor MPR en exterieurbeoordeling (alleen bij Mrij), en DigiKlauwgegevens voor de dochters van deze InSire Selectstieren en mrij-proefstieren gelden alleen als het kalf het resultaat is van een inseminatie van een melkvaars met een InSire Selectstier of mrij-proefstier.

Download hier de overeenkomst FokkerijData.

Start nu met InSire!

Bent u ook benieuwd naar wat InSire voor uw veestapel kan betekenen? Vraag informatie aan via ons informatieformulier.

Bekijk het actuele stierenaanbod in onze webshop.

Ook interessant voor u:

Delta Satelliet

Met Delta Satelliet zet u grote stappen in de verbetering van uw veestapel: de beste embryo’s uit het CRV fokprogramma voor een concurrerende prijs.

CRV Holstein

De holsteinstieren van CRV beschikken over een uitstekende gezondheid en efficiëntie en vallen op door hun hoge eiwit- en vetvererving en prima beenwerk.