Overig dubbeldoel

Overig dubbeldoel

Direct naar de webshop
  • Van blaarkop tot lakenvelder
  • Verschillende mooie dubbeldoelrassen
  • Elk ras zijn eigen kwaliteiten

Overig dubbeldoel

Naast de meer bekende melkveerassen zoals holstein, fleckvieh en brown swiss hebben wij nog een aantal mooie dubbeldoelrassen beschikbaar. Van het unieke Nederlandse ras blaarkop tot lakenvelder.

Lees hieronder meer over de overige dubbeldoelrassen of bestel direct in onze webshop.

Blaarkop

De blaarkop is een dubbeldoelrund met een solide bouw, mooie verhoudingen en volop goede eigenschappen. Zo hebben ze onder meer een goed karakter, een goede gezondheid en een lange levensduur. De blaarkop staat ook bekend om zijn krachtige beenwerk, goedgevormde harde klauwen, een goede uier en een mooi eiwitgehalte in de melk.

Fries-Hollands

Bij het dubbeldoelras Fries-Hollands ligt de nadruk iets meer op melkproductie. Het is een krachtig en sober ras dat goed presteert bij een menu van veel ruwvoer.
Meer over Fries-Hollands

Lakenvelder

Lakenvelders hebben van nature een rustig en nieuwsgierig karakter en staan bekend om hun duurzaamheid. Het ras kalft gemakkelijk af en kent een goede vleeskwaliteit. De lakenvelder wordt vooral gehouden voor de vleesproductie en als zoogkoe.

Lakenvelder: van nature een rustig karakter

Lakenvelder
witrik

Witrik

De witrik is een karakteristiek ras dat al zeer lang in Nederland voorkomt. Er zijn verschillende types witrikken en dit ras is in sommige regio’s meer bekend onder een lokale naam. De witrik kent een grote variatie in kleuraftekening en de kleurslag vererft niet altijd.
Meer over de witrik