Belgisch witblauw

Belgisch witblauw

Direct naar de webshop

Mooi bevleesde kalveren

  • Betrouwbare fokwaarden
  • Dubbele bespiering
  • Goede spermakwaliteit

Vroegrijp vleesras

Fokken met Belgisch-witblauwstieren uit het fokprogramma van CRV/BBG staat garant voor mooi bevleesde kalveren, lange dieren met fijnheid en een gemakkelijke opfok.

Het Belgisch-witblauwras wordt geroemd om zijn dubbele bespiering. Doordat het een zeer lage methaanuitstoot per kilogram geproduceerd vlees heeft, is het ook een van de meest ecologische rassen die er zijn. Bovendien is het vlees niet alleen mager, maar ook cholesterolarm. Daarnaast is het een vroegrijp vleesras, de eerste kalving vindt rond de 24 maanden plaats, tegenover vaak 36 maanden bij andere vleesrassen.

Interesse in kruisen met Belgisch-witblauw? Wilt u meer informatie of heeft u vragen over de beste kruising en/of strategie voor uw fokdoel? Of wilt u een vrijblijvend gesprek met een fokkerijadviseur? Vraag informatie aan via het informatieformulier.

Belgisch-witblauw

Belgisch-witblauw-aanbod

Bekijk via onderstaande button ons mooie aanbod Belgisch witblauw in de webshop en bestel direct.
Bekijk bwb in de webshop

Betrouwbare fokwaarden

CRV werkt samen met BBG, onze partner in het Belgisch-witblauwras. BBG analyseert alle sperma. CRV kan zo een goede spermakwaliteit en een hoog bevruchtend vermogen garanderen en daarnaast betrouwbare fokwaarden.

Wilt u meer weten over een deelname aan het Vlaams stamboek? Lees hier de informatie.

‘We streven in onze bedrijfsvoering niet naar uitersten, maar naar een optimum in het management en in de fokkerij’
Belgisch-witblauwfokker Geert Demasure uit Avelgem

Bevruchting en SiryX

Elk bedrijf kent koeien die moeilijk drachtig worden. Adajio en Attribut hebben voldoende inseminaties en op vele bedrijven bewezen dat ze goed bevruchten. Lotto en Kubitus zijn de actuele BullsEye-stieren van CRV (topbevruchters). SiryX is gesekst sperma van CRV. Bij Belgisch witblauw kunt u kiezen uit mannelijk of vrouwelijk sperma. Bij gebruik van SiryX heeft u 90% kans dat de geboren kalveren het gewenste geslacht hebben. CRV heeft SiryX beschikbaar van een flink aantal topstieren.

Ook interessant voor u:

Genetica

Genetica en CRV zijn al decennia lang onlosmakelijk met elkaar verbonden. Gericht fokken helpt u de veestapel te bereiken die u voor ogen heeft.

Module Fokkerij Vleesvee

De module Fokkerij van VeeManager Vleesvee geeft u toegang tot het StierAdviesProgramma (SAP) Vleesvee.

CRV Holstein

De holsteinstieren van CRV beschikken over een uitstekende gezondheid en efficiëntie en vallen op door hun hoge eiwit- en vetvererving en prima beenwerk.