Nieuws

Articles

 • CRV toont dochtergroepen Woody en Jacuzzi op HHH-show

  CRV gaat op de aankomende HHH-show dochtergroepen tonen van de zwartbonte Willem’s-Hoeve Woody en de roodbonte Delta Jacuzzi. Dit heeft de voorselectiecommissie besloten na een ronde door het land.
 • Met MPR Dracht geen tijd meer kwijt aan drachtcontrole

  Met 130.000 scharrellegkippen en 110 melkkoeien moeten veehouders Stijn en zijn ouders Guido en Nicole Vandewaetere hun tijd efficiënt inzetten. Waar het opvoelen van de koeien vroeger veel tijd in beslag nam, zorgt MPR Dracht er nu voor dat er geen tijd meer besteed hoeft te worden aan drachtcontrole.
 • Koeien kijken tijdens fokkerijdag op VERO JES

  Fantastische koeien, een strak gemanaged bedrijf, een tent vol veehouders en prachtig weer. Dat waren in het kort de ingrediënten voor een zeer geslaagd fokkerijdag op het bedrijf VERO JES in Molenschot naar aanleiding van het bijzondere feit dat 50 Vero-koeien de honderd ton melk volmaakten.
 • CRV-tarieven per 1 september 2023

  Vanaf 1 september 2023 gelden de nieuwe tarieven voor de diensten en producten van CRV. Uit duurzaamheidsoverwegingen ontvangen onze leden en klanten de tarieven niet per post.
 • Bedrijfsadviseur en melkveehouder Niels Achten over voerefficiëntie

  Als strategisch en technisch bedrijfsadviseur spreekt Niels Achten vrijwel dagelijks met veehouders over mogelijkheden om hun bedrijfsvoering te optimaliseren. Niels werkt bij adviesbureau Liba en heeft samen met zijn ouders een melkveebedrijf met 280 koeien. Cijfers op papier kan hij dus direct koppelen aan zijn eigen praktijkervaring.
 • Double W Justright fokt dubbeldegelijke koeien met dubbeldikke melk

  ‘Double W Janet 115 was als vaars degelijk en nog wat rond. Maar mijn ervaring is dat vaarzen van dit type laatrijp zijn en alleen maar beter worden’, stelt Willem Booij van Double W Holsteins. Hij zag deze ontwikkeling al toen de moeder van de stier Double W Justright vlot opstartte in haar tweede lactatie. Ze werd daarin voorspeld op een 305-dagenlijst van 10.761 kg melk met 4,13% vet en 3,68% eiwit. ‘Helaas brak ze vijf maanden na afkalven haar poot’, vertelt de veehouder. ‘De Vineyarddochter was een dier met veel potentie. Ze was als vaars ingeschreven met 86 punten voor algemeen voorkomen met 88 uier en 86 benen. Maar daar was zeker nog wat bij gekomen. Ze stond al op mijn lijstje van dieren die ik opnieuw wilde laten keuren en op de foto zetten.’
 • Virginia zorgt voor enthousiaste robotboeren

  Eind september zullen ze hun opwachting maken op de nationale fleckvieh show in Miesbach: de dochters van fleckvieh stier Virginia. ‘Hij is een perfecte stier’, vat Johannes Wolf enthousiast samen. Van de 109 dochters die er gekalfd hebben heeft Wolf, productmanager fleckvieh bij CRV er zo’n 60 gezien. ‘Veehouders zijn enthousiast over deze jonge vaarzen, vooral veehouders met een robot. De dochters zijn fraai én zeer productief.’