Nieuws

Articles

  • CRV ontzorgt veehouders met ruim aanbod complete PP-stieren

    CRV ontzorgt veehouders met ruim aanbod complete PP-stieren

    Veehouders hebben vandaag de dag veel aan hun hoofd. CRV kan hen zorgen uit handen nemen met een stierenaanbod dat garant staat voor een gezonde veestapel die probleemloos en efficiënt produceert. Het CRV-stierenaanbod is met de laatste indexdraai van 2024 verder versterkt. Zo plukken veehouders nu meer dan ooit de vruchten van de inzet op hoornloosheid in het fokprogramma. Het holsteinaanbod van CRV telt nu 26 homozygoot hoornloze stieren, waarvan 18 roodbonte en 8 zwartbonte. Gebruikers van deze stieren hebben een zorg minder: ze hoeven geen enkel kalf meer te onthoornen.
  • Delta Jubilee P bekroont 150 jaar coöperatieve veeverbetering met dikke melk

    Delta Jubilee P bekroont 150 jaar coöperatieve veeverbetering met dikke melk

    Dit jaar is het precies 150 jaar geleden dat veehouders het Nederlandsch Rundvee Stamboek oprichtten. Ze legden daarmee de basis voor de georganiseerde veeverbetering. In dit jubileumjaar beloont InSire-stier Delta Jubilee P de investeringen in een coöperatief fokprogramma met klinkende munt. Zo is hij met +0,50% de hoogste eiwitvererver in het aanbod en met +0,76% behoort hij ook tot de top-vetverhogers. In combinatie met 507 kg melk resulteren deze hoge gehalten in 89 kg vet en eiwit en 534 euro Inet.
  • Hoornloze toevalstreffer Vialo PP

    Hoornloze toevalstreffer Vialo PP

    Vialo PP is gefokt door de familie Heer in het Zwitserse Ebertswil. De familie Heer is een commercieel melkveebedrijf met ca. 100 melkkoeien en een bedrijfsgemiddelde van 9.000 kg 4,1% vet en 3,5% eiwit.
  • Filip de Brabander kiest voor complete stieren uit diepe Amerikaanse koefamilies

    Filip de Brabander kiest voor complete stieren uit diepe Amerikaanse koefamilies

    De jarenlange inzet van holsteinstieren uit de Verenigde Staten en Canada bracht de veestapel van Filip De Brabander (55) veel verbetering op kenmerken als melkproductie, ontwikkeling, melktype en uiers. Maar tijden veranderen. Het melkveebedrijf in het Vlaamse Lievegem is in de afgelopen jaren sterk gegroeid naar 260 melkkoeien, de potstal is verruild voor een nieuwe ligboxenstal en de koeien worden sinds een aantal jaren gemolken in een 40-stands carrousel buitenmelker.
  • ‘Anguskalveren zijn vlot en vitaal’

    ‘Anguskalveren zijn vlot en vitaal’

    De invoering van de fosfaatwet was voor Geo van Zadelhoff reden om zijn bedrijfsvoering radicaal om te gooien. De melkveehouder uit het Gelderse dorp Tonden besloot te stoppen met de opfok van jongvee en alle toegekende fosfaatrechten te gebruiken om 65 koeien te kunnen melken. Aanvankelijk liet hij zijn jongvee door een collega opfokken, maar sinds een jaar of vijf verkoopt de veehouder alle kalveren. Vaarzen koopt hij aan. Dit betekent dat alle vaarzen en koeien kunnen worden ingezet voor de gebruiksruising met een vleesstier.
  • Maatschap Terpstra melkt hard met kruislingen

    Maatschap Terpstra melkt hard met kruislingen

    Een sobere, verouderde stal met veel dieren en weinig voerhek. Maar ook zware koeien met een beste productie. Wat melkveehouder Gerlof Terpstra zag tijdens zijn eerste bezoek aan het bedrijf van een collega die al jaren consequent kruiste met drie rassen, maakte veel indruk op hem. ‘Zelf molk ik op dat moment zuivere holsteins. Ook die haalden een hoge productie, maar ik had wel het idee dat de koeien daarvoor op hun tenen moesten lopen’, herinnert hij zich.
  • Donnydochters tonen ruimte en laatrijpheid

    Donnydochters tonen ruimte en laatrijpheid

    Met Donny heeft CRV een interessante nieuwe mrij-fokstier in het aanbod. Hij werd gefokt door Henk en Arend ten Damme uit Winterswijk-Meddo en heeft in Thimodochter Hiske 50 een sterk presterende moeder. Zij was als vaars al zeer productief en zette dat door in de volgende lactaties.