Nieuws

Articles

 • Studio CRV: Gezondheid onder de loep

  Op 31 mei 2022 vanaf 20:30 uur vindt het eerste online event van Studio CRV plaats. In dit online event praten we graag met u over gezondheid en dan met name over het belang van een goede uiergezondheid, klauwgezondheid en vruchtbaarheid.
 • CRV stieren scoren hoog op TIP-lijst

  Naast de officiële Nederlands – Vlaamse Index (NVI) zijn er nog enkele totaalindexen die door veehouders worden gebruikt voor het selecteren van stieren. Een ervan is de TIP (Toegepaste Index Praktijk). Elke 4 maanden wordt er een TIP-lijst gepubliceerd door de NVO. TIP zet vooral in op bewezen (dochter geteste) stieren die een goede productie en levensduur vererven.
 • ‘Nu heb ik altijd alles bij de hand’

  Verfrommelde briefjes met strontvlekken krijgt Annemarie Uenk niet meer op haar bureau. Sinds haar man en zij werken met CRV Dier voeren ze gegevens direct in de stal in op hun telefoon. ‘Zo kunnen we niks vergeten en verkleinen we de kans op fouten’, vertelt ze.
 • Geboortegemak stijgt door selectie en fokkerij

  In tien jaar tijd halveerde het percentage zware geboorten bij vaarzen. Fokkerij en selectie speelden daarbij een belangrijke rol. De verschillende fokwaarden voor geboorte- en afkalfgemak vragen wel wat uitleg.
 • CRV aanwezig op Agridagen in Ravels (VL)

  Tijdens de Agridagen is CRV natuurlijk van de partij! We begroeten u daar graag op onze stand op vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 mei. Onze stand is te vinden in paleis 5 (standnr. 5321), waar we u laten zien waarom CRV de koploper in gezondheid en efficiëntie is onder het genot van een drankje. De Agridagen zijn geopend van 10 – 18 uur en parkeren is gratis.
 • CRV biedt ruime keus voor hoornloosheid in nieuw Fleckviehaanbod

  De indexdraai van april 2022 brengt goed nieuws voor de Fleckviehstieren van CRV. Bewezen topstieren kregen meer dochters aan de melk en hun prestaties laten de fokwaarden van hun vaders op verschillende kenmerken stijgen. Daarnaast kunnen een aantal mooie, nieuwe genoomstieren aan het aanbod worden toegevoegd zoals Mercedeszoon M3 Pp. Hij onderstreept de ruime keuze in hoornloze stieren in het Fleckviehaanbod van CRV.
 • CRV brengt hoornloosheid op hoog niveau

  Bij de indexdraai van april 2022 heeft de rangschikking van zwartbonte stieren voor het eerst in de geschiedenis een hoornloze koploper. Daarbij melden zich in de top meerdere hoornloze zonen van Delta Nippon P. In de roodbontfokkerij is het gen voor hoornloosheid inmiddels zo breed verspreid dat CRV een stierenkaart kan presenteren met daarop vijf homozygoot hoornloze topstieren.