Delta Satelliet

Delta Satelliet

Uw veestapel snel naar genetisch topniveau

  • Haal nieuwe bloedlijnen in uw stal
  • Vaarskalveren met een hoge genetische aanleg
  • Kalveren van embryo’s gratis merkergetest

Maximale genetische vooruitgang

Wilt u ook profiteren van de beste embryo’s? Met Delta Satelliet zet u grote stappen in de verbetering van uw veestapel: de beste embryo’s voor een zeer concurrerende prijs.

De moderne melkveehouderij eist efficiënte en duurzame dieren. Delta Satelliet is dé manier om grote stappen te maken in de verbetering van uw veestapel. U profiteert van de inzet van embryo’s van de beste kwaliteit met de hoogste CRV-fokkerijgetallen, die garant staan voor een hoger rendement. Door de inzet van deze embryo’s werkt u snel en gericht aan een veestapel met de gewenste genetische aanleg.

Wilt u meer informatie of heeft u vragen over Delta Satelliet? Vraag informatie aan via het informatieformulier. De embryoadviseurs helpen u verder.

Hoe werkt Delta Satelliet?

Als deelnemer aan Delta Satelliet ontvangt u embryo’s afkomstig uit het CRV-fokprogramma. Deze embryo’s zijn gewonnen uit de beste koefamilies uit binnen- en buitenland en staan garant voor genetische vooruitgang. Dit komt omdat deze embryo’s afkomstig zijn van dieren met hoge CRV-fokkerijgetallen. U ontvangt jaarlijks twintig tot veertig embryo’s op uw bedrijf, afhankelijk van uw bedrijfsgrootte.

Inzet embryo’s

Binnen het Delta Satelliet-programma kunt u kiezen voor roodbont of zwartbont. Vervolgens kiest u uit de segmenten CRV Gezondheid en CRV Efficiëntie. In de praktijk zien we dat op een gemiddeld Delta Satelliet-bedrijf circa 50% van de laagste pinken gebruikt wordt om embryo’s in te zetten. De overige embryo’s worden ingezet op koeien waarvan geen kalf meer aangehouden wordt.

Delta Satelliet

CRV Elite

Wat levert Delta Satelliet u op?

Met Delta Satelliet verbetert u niet alleen de kwaliteit van uw veestapel, maar draagt u als veehouder ook bij aan de verbetering van het stierenaanbod van CRV. Een onderdeel van de Delta Satelliet-overeenkomst is dat CRV het eerste terugkooprecht heeft van de beste vaars- en stierkalveren die uit de embryo’s worden geboren. Voor de vaarskalveren betaalt CRV € 2850,- en voor de stierkalveren € 1000,- (exclusief btw). Alle Satelliet-vaarskalveren worden gratis merkergetest. U heeft dus direct inzicht in het genetisch potentieel van de Satelliet-vaarskalveren, ook in vergelijking met uw eigen veestapel.

Het Delta Satelliet-programma staat voor een win-winsituatie: u krijgt de beste embryo’s met de hoogste genetische vooruitgang voor een gunstige prijs. Waarbij u de keuze heeft tussen de segmenten CRV Gezondheid en CRV Efficiëntie. CRV werkt met uw hulp aan betere stieren voor de toekomst. Het aantal embryo’s dat voortvloeit uit de fokprogramma’s van CRV is beperkt.

Deelname aan Delta Satelliet is daarom niet voor iedereen mogelijk. Bij deelname wordt ook gekeken naar uw veterinaire status. Uw bedrijf dient via de tankmelk negatief te zijn voor: ibr, para-tbc, bvd, salmonella, leptospirose en neospora.

Start nu met Delta Satelliet!

Bent u ook benieuwd naar wat Delta Satelliet voor u kan betekenen? Meldt u zich dan aan via de CRV Klantenservice via 078 15 44 44. Zij kunnen u ook meer informatie geven over de vervolgstappen na uw aanmelding.

Bekijk ook de actuele tarieven van dit product.

Ook interessant voor u:

CRV Holstein

De holsteinstieren van CRV beschikken over een uitstekende gezondheid en efficiëntie en vallen op door hun hoge eiwit- en vetvererving en prima beenwerk.

Vruchtbaarheid op Maat

Betere vruchtbaarheidsresultaten en meer rendement van uw veestapel met Vruchtbaarheid op Maat. Naar wens ingericht en voor een vast maandbedrag.