CRV Herdoptimizer

CRV HerdOptimizer

Slim inzicht in uw fokkerijgegevens
  • Rangschik uw veestapel op basis van uw fokdoel
  • Zicht op genetische kwaliteit van uw vee
  • Verbeter simpel uw bedrijfsprestaties

Wat is HerdOptimizer?

HerdOptimizer is een eenvoudige fokkerijtool met een dynamisch overzicht. Deze applicatie geeft u inzicht in het genetisch potentieel van uw veestapel. Ook heeft u inzicht in de gebruikte stieren in uw veestapel en kunt u fokkerijprestaties opvragen. Dit is belangrijk wanneer u fokkerijbeslissingen neemt om uw ideale koe te fokken. In HerdOptimizer wordt uw veestapel gerangschikt op basis van uw eigen fokdoel, of op een kenmerk naar keuze zoals NVI, kg melk, uiergezondheid of hoornloosheid. Zo spoort u eenvoudig uw genetisch beste dieren op.

‘Met fokkerij vallen genen soms anders dan verwacht. Merkeronderzoek brengt dat in beeld.’
Maarten Makkink

Hoe sluit ik CRV HerdOptimizer af?

Volg onderstaande stappen om u direct aan te melden voor CRV HerdOptimizer:

  1. Log in op mijn CRV via deze link
  2. Vervolgens klikt u op ‘producten’ links in het menu
  3. Kies het gewenste product en klik op aanmelden
  4. Klik op volgende en ga akkoord met de voorwaarden
  5. Klik op aanmelden

Maakt u al gebruik van CRV HerdOptimizer?

Bent u ook benieuwd naar CRV HerdOptimizer? U kunt nu kosteloos gebruikmaken van CRV HerdOptimizer. Zo kunt u alvast een kijkje nemen in de applicatie. Aanmelden kan heel eenvoudig via uw Mijn CRV-account.

Heeft u het 'Mijn CRV-account' nog niet geactiveerd? Lees hier het stappenplan om te starten met Mijn CRV.

Merkertesten

Behoefte aan meer zekerheid? Een merkertest geeft een volledig en betrouwbaar overzicht van de genetische potentie van uw kalf.

Het merkeronderzoek is niet alleen een methode om genomische fokwaarden te bepalen, het geeft ook inzicht in de genetische aanleg van een kalf voor bepaalde erfelijke kenmerken als roodfactor, hoornloosheid, A2A2-melk en kappacaseïne. Ten slotte wordt met merkeronderzoek de afstamming van een dier bevestigd.

U kunt eenvoudig in HerdOptimizer een merkertest aanvragen en u krijgt direct een haarzakje toegestuurd

StierAdviesProgramma

Maakt u al gebruik van ons StierAdviesProgramma? In CRV HerdOptimizer kunt u de individuele stieradviezen terug zien. Daarnaast worden de genomische fokwaarden meegenomen bij het maken van een StierAdvies. Zo maakt u eenvoudig de beste paringen en werkt u aan een hoger rendement.

CRV Dier en CRV Bedrijf

Naast CRV Herdoptimizer zijn er ook twee nieuwe managementapplicaties. CRV Dier en CRV Bedrijf vervangen VeeManager. CRV Dier geeft u alle informatie op dierniveau en CRV bedrijf op het niveau van de gehele veestapel. Bent u benieuwd naar één van de twee applicaties? Bekijk de CRV Dier pagina en bekijk de CRV Bedrijf pagina

Ook interessant voor u:
CRV Dier

CRV Dier is de app die uw dagelijkse werk rondom uw veestapel makkelijker maakt. U ziet snel welke dieren vandaag of morgen extra aandacht nodig hebben.

CRV Bedrijf

CRV Bedrijf geeft u inzicht in uw bedrijfsprestaties. Op één dashboard ziet u direct hoe het met uw veestapel gaat.

Mijn CRV

Mijn CRV is uw persoonlijke pagina. Hier vindt u uw persoonlijke gegevens, heeft u inzicht in uw deelnames en kunt u een nieuwe deelname aanvragen.