CRV Fokkerij

CRV Fokkerij

Ontdek de kracht van genetica

  • Inzicht in de genetische vooruitgang
  • Rangschik op basis van uw fokdoel
  • Alle fokkerijgegevens inzichtelijk

Wat is CRV Fokkerij?

CRV Fokkerij helpt u bij alle fokkerij gerelateerde vragen zoals: wat zijn uw beste koeien om mee door te fokken? Hoeveel vooruitgang boekt u op de voor u belangrijkste kenmerken? Welke vaarzen scoren goed op exterieur? En realiseert u uw fokdoel op dit moment? Op deze en nog veel meer vragen heeft de applicatie CRV Fokkerij altijd een gepast en actueel antwoord. De applicatie CRV Fokkerij geeft u snel inzicht in uw fokkerijgegevens door handige overzichten en de uitslagen van het StierAdviesProgramma en de bedrijfsinspectie.

Hoe kan ik gebruikmaken van CRV Fokkerij?

Volg de volgende stappen om u direct aan te melden bij CRV Fokkerij:

  1. Log in op Mijn CRV via deze link
  2. Volgende u op 'producten' links in het menu
  3. Kies het gewenste product en klik op aanmelden
  4. Klik op volgende en ga akkoord met de voorwaarden
  5. Klik op aanmelden

Heeft u het 'Mijn CRV-account' nog niet geactiveerd? Lees hier het stappenplan om te starten met Mijn CRV

Tarieven

Wanneer u CRV Fokkerij afneemt via Mijn CRV, kan u direct gebruikmaken van deze applicatie. Bekijk de tarieven hier.


Merkertesten

Behoefte aan meer zekerheid? Een merkertest geeft een volledig en betrouwbaar overzicht van de genetische potentie van uw kalf.

Individuele merkertesten vraagt u aan via CRV Fokkerij. De uitslag van de merkertest wordt hier ingeladen (ongeveer 3 weken doorlooptijd). Na de aanvraag krijgt u de materialen toegestuurd voor het aanleveren van de haren voor het dna-merkeronderzoek. Bij jonge kalveren (zonder oormerk) is het mogelijk om gebruik te maken van een oorbiopt dat u neemt bij het inbrengen van het oormerk.

Het merkeronderzoek is niet alleen een methode om genomische fokwaarden te bepalen, het geeft ook inzicht in de genetische aanleg van een kalf voor bepaalde erfelijke kenmerken als roodfactor, hoornloosheid, A2A2-melk en kappacaseïne. Tot slot wordt met merkeronderzoek de afstamming van een dier bevestigd.

U kunt eenvoudig in CRV Fokkerij een merkertest aanvragen en u krijgt direct een haarzakje toegestuurd.

‘Dankzij het gebruik van merkertesten en SiryX-sperma zien we een duidelijk stijgende lijn in de fokwaarden van de veestapel’.
Melkveehouder Erwin Brink.

StierAdviesProgramma

Maakt u al gebruik van ons StierAdviesProgramma? In CRV Fokkerij kunt u de individuele stieradviezen terug zien. Daarnaast worden de genomische fokwaarden meegenomen bij het maken van een StierAdvies. Zo maakt u eenvoudig de beste paringen en werkt u aan een hoger rendement.

‘Dankzij het StierAdviesProgramma (SAP) en CRV Fokkerij hebben we een genetisch goede veestapel en goede technische resultaten’.
Veehouder Bart van den Oever

CRV Dier en CRV Bedrijf

Naast CRV Fokkerij kan er ook gebruik worden gemaakt van CRV Dier en CRV Bedrijf. Deze vervangen het programma VeeManager. CRV Dier geeft u alle informatie over dierniveau en CRV Bedrijf op het niveau van de gehele veestapel. Met CRV Fokkerij heeft u alle fokkerijgegevens bij de hand. Gebruikt u meerdere producten dan is het CRV Managementpakket voor u voordeliger. Bent u benieuwd naar één van de twee applicaties? Bekijk CRV Dier of bekijk CRV Bedrijf.

CRV Fokkerij - Ook interessant voor u:

'Ieder kalf moet een goede melkkoe worden’

Product info - Ieder kalf moet een goede melkkoe worden

CRV Managementpakket

Naast de mogelijkheid om losse producten af te nemen bij CRV, is het ook mogelijk om ze af te nemen in pakketvorm: het CRV Managementpakket. Gebruikt u meerdere programma's van CRV? Dan is het CRV Managementpakket wellicht voordeliger voor u..