Optimale voerefficiëntie
Optimale voerefficiëntie
De efficiëntie van de omzetting van voer in melk, vet en eiwit bepaalt voor een belangrijk deel het rendement van de melkveehouderij. CRV helpt u uit dezelfde hoeveelheid voer meer melk te produceren.
Een hogere voerefficiëntie met de FeedExcel-fokkerijstrategie
De voerefficiëntie van koeien is voor een belangrijk deel genetisch bepaald. Met de FeedExcel-fokkerijstrategie van CRV werkt u doelgericht aan het genetisch vastleggen van een goede voerefficiëntie in de veestapel. De eerste stap in deze strategie is het gebruik van FeedExcel-stieren met hoge fokwaarden voor voerefficiëntie.
De tweede stap in de FeedExcel-fokkerijstrategie is merkeronderzoek, waarmee u inzicht krijgt in de genetische aanleg voor voerefficiëntie van uw dieren. Door voerefficiëntie op te nemen in uw fokdoel in het StierAdviesProgramma (SAP) neemt het SAP voerefficiëntie mee bij het selecteren van de dieren om mee verder te fokken en bij het maken van paringen.
In de managementapplicatie CRV Fokkerij vindt u overzichtelijk de merkerfokwaarden van al uw dieren en volgt u de genetische vooruitgang in uw veestapel.
Boek extra genetische vooruitgang
Door de dieren die het hoogst scoren op uw fokdoel te insemineren met SiryX-sperma van topstieren verhoogt u de kans op een vaarskalf tot meer dan 90 procent en boekt u extra genetische vooruitgang. De genetische vooruitgang kan nog verder worden versneld door de dieren die het laagst scoren op uw fokdoel te insemineren met vleesstieren voor de gebruikskruising.
Grip op voerefficiëntie met grip op vruchtbaarheid
Koeien in de eerste helft van de lactatie zetten voer het meest efficiënt om in melk. En voer dat koeien aan het eind van een te lange lactatie omzetten in lichaamsreserves is niet beschikbaar voor de productie van melk. Een optimale tussenkalftijd is dan ook een voorwaarde voor een goede voerefficiëntie. CRV biedt u een compleet pakket aan diensten en producten voor een goede vruchtbaarheid.