Nieuw: Gezondheid in CRV Dier

Categorieën: Applicaties, Gezondheid
Gezondheid in CRV Dier

Registreer vanaf nu ook al uw diergezondheidgegevens in de nieuwe app CRV Dier. Het vernieuwde onderdeel Gezondheid is compleet en vervangt de module Diergezondheid in VeeManager.

U kunt eenvoudig de gezondheid van uw veestapel managen, direct in de stal op uw mobiel, of op de pc of laptop in uw kantoor, wat u het prettigst vindt. En als u even geen internetverbinding heeft, is dat geen probleem, invoeren kan ook als u offline bent. Met ‘Gezondheid’ in CRV Dier bent u altijd up-to-date en is op papier diergezondheid bijhouden verleden tijd.

Met CRV Dier heeft u uw veestapel in één oogopslag en:

  • altijd en overal uw diergegevens in de hand
  • grip op uw dagelijkse werkzaamheden
  • ervaart u eenvoud in het gebruik

In CRV Dier kunt u een behandeling invoeren voor één of meerdere dieren. Deze kunt u meteen opslaan als een standaardbehandeling. Daarnaast is het ook mogelijk om antibioticatesten in te voeren in CRV Dier en in te zien in CRV Bedrijf. Voor veel medicijnen zijn er al details, zoals bijbehorende wachttermijnen, bekend. U kunt deze aanpassen naar uw persoonlijke situatie, net zoals de hoeveelheid en momenten van toediening. Veehouder Hendri Zendman maakt al gebruik van de gezondheidsmodule. ‘Een standaardbehandeling vastleggen is erg gemakkelijk. Het is ook handig dat ik meteen meerdere dieren kan selecteren, zeker voor entingen is dat ideaal.’

Zet uw diergezondheidsgegevens over

Om uw diergezondheidsgegevens over te zetten heeft u een Mijn CRV-account en CRV Dier nodig. U dient zich dus eerst voor Mijn CRV en CRV Dier aan te melden. Maakt u al gebruik van CRV Dier? Zet dan eenmalig uw diergezondheidsgegevens uit VeeManager over (volg dit stappenplan) en voer vanaf dat moment alle gezondheidsgegevens via CRV Dier in. Daarna kunt u voor dit onderdeel geen gebruik meer maken van VeeManager. Voor de andere onderdelen vindt er gewoon nog uitwisseling plaats tussen de apps en VeeManager.

> Stappenplan diergezondheidsgegevens overzetten

Goedgekeurde overzichten delen

Gezondheidslijsten zoals geplande behandelingen of een lijst van dieren met een wachttermijn, worden automatisch bijgewerkt. Een overzicht van alle behandelingen en diagnoses voor bijvoorbeeld de IKM-controle kunt u downloaden in CRV Bedrijf en de pdf makkelijk delen met de controleur. Deze overzichten zijn goedgekeurd door de Nederlandse en Vlaamse controle-instanties. Daar is Zendman ook erg blij mee. ‘In een paar klikken heb ik overzichten voor de IKM-controle, waarin alles overzichtelijk en duidelijk staat.’ Zendman heeft ook nog een tip. ‘Voor collega-veehouders die nog niet zijn overgestapt, je moet het gewoon doen! Het programma zit goed in elkaar en er is gemakkelijk mee te werken. Het went snel. Ik wil in ieder geval niet meer terug!’

VeeManager gaat stoppen

Het vertrouwde programma VeeManager is toe aan vervanging. In de loop van dit jaar kunnen alle melkveehouders in Nederland en Vlaanderen kennismaken met CRV Dier en CRV Bedrijf. De nieuwe apps zijn ontwikkeld in samenwerking met veehouders. Ze zitten dan ook logisch in elkaar en zijn zeer gebruiksvriendelijk.