Drachtcontrole

Drachtcontrole

Direct aanmelden

Duidelijkheid over drachtstatus

  • Cursus leren insemineren
  • Direct actie ondernemen indien nodig
  • Zekerheid over inseminaties

Drachtcontrole

Drachtcontrole biedt u de zekerheid over het wel of niet slagen van inseminatie(s). U kunt dus direct reageren op vruchtbaarheidsproblemen.

Wilt u meer informatie of heeft u vragen over drachtcontrole? Vraag informatie aan via het informatieformulier.

‘Door de komst van de vruchtbaarheidsspecialist worden koeien met cysten onmiddellijk opgespoord’
Familie Voermans uit Beerse

Hoe werkt drachtcontrole?

Drachtcontrole kan op verschillende manieren gebeuren:

  • Scannen

Een ervaren en speciaal opgeleide medewerker van CRV maakt een scan van de baarmoeder en eventuele vrucht. Dit kan al vanaf 30 dagen dracht.

  • Rectaal onderzoek

Deze drachtcontrole wordt uitgevoerd door uw inseminator-dierenarts en kan gecombineerd worden met een inseminatiebezoek. Rectaal onderzoek is mogelijk vanaf 42 dagen dracht. Mocht er twijfel bestaan over de uitslag van het rectale onderzoek, dan zijn er voor u geen kosten aan verbonden.

  • MPR Dracht

Het vaststellen van de dracht kan nu nog gemakkelijker door een extra onderzoek van het melkmonster met MPR Dracht. U kunt deze service volledig naar eigen wens inrichten, kijk voor meer informatie bij MPR Dracht.

Drachtcontrole via scannen

Drachtcontrole

Start nu met drachtcontrole!

Wilt u meer weten over een van de verschillende vormen van drachtcontrole? Of heeft u interesse in deelname? Vraag informatie aan via ons informatieformulier.

Ook interessant voor u:

Ki-dienstverlening

Onze inseminatoren zijn vakkundig, praktisch en specialistisch opgeleid. Echte experts op het gebied van vruchtbaarheid én 365 dagen per jaar inzetbaar.

Vruchtbaarheid op Maat

Betere vruchtbaarheidsresultaten en meer rendement van uw veestapel met Vruchtbaarheid op Maat. Naar wens ingericht en voor een vast maandbedrag.

MPR Dracht

Wilt u ook na inseminatie de koeien in beeld hebben die niet drachtig zijn? Geautomatiseerd en volgens uw eigen wensen? Dan is MPR Dracht iets voor u!