Genetica

Altijd vaarskalveren van uw toppers

  • 90% vaarskalveren uit uw beste koeien of pinken
  • Dieren kalven gemakkelijker af
  • De snelste weg naar een betere veestapel

CRV-genetica

Genetica en CRV zijn al decennialang onlosmakelijk met elkaar verbonden. Gericht fokken helpt u de veestapel te bereiken die u voor ogen heeft.

CRV ondersteunt u hier graag in met gericht advies en volop mogelijkheden in keuze voor genetica. Het CRV-fokprogramma is dan ook een van de grootste en meest innovatieve fokprogramma’s van de wereld. CRV draagt bij aan het verbeteren van de gezondheid en efficiëntie van koeien. Dat betekent voor uw veestapel een hogere productie én minder gezondheidsproblemen en voor u als veehouder lagere kosten, een hogere opbrengst en minder zorgen. CRV heeft een uitgebreid aanbod topstieren en volop mogelijkheden met gesekst sperma (SiryX).

Wilt u meer informatie of heeft u vragen over CRV-genetica of SiryX? Vraag informatie aan via het informatieformulier.

‘Probleemloos naar honderd ton’
Veehouder Theo Bleser uit Epen over CRV-genetica

Wat levert CRV-genetica u op?

SiryX helpt u naar een veestapel met enkel favorieten. Met gesekst sperma zet u in op vaarskalveren van uw beste dieren. Bij gebruik is ongeveer 90% van de geboren kalveren een vaarskalf. Wij kunnen u gesekst sperma van een ruime selectie (top)stieren aanbieden van meerdere rassen. Zo krijgt u van uw toppers voldoende vaarskalveren voor uitbreiding, vervanging en verbetering van uw veestapel.

Door SiryX gericht in te zetten vermindert het aantal moeilijke geboorten, hebt u minder uitval en dalen uw dierenartskosten. Uw dieren hebben een betere lactatiestart en worden vlotter weer drachtig. Daarbij kunt u een groter deel van de veestapel insemineren met vleesstieren of meer vaarskalveren fokken voor de verkoop.

Er is ook gesekst mannelijk sperma beschikbaar van Belgisch-witblauwstieren en diverse andere vleesveerassen.

Lees wat CRV-genetica voor veehouder Theo Bleser betekent.

Tips

Hier alvast wat tips over het gebruik van SiryX:

  • Gebruik SiryX bij voorkeur op pinken of koeien met een goede vruchtbaarheid
  • Insemineer pinken maximaal 2 keer met SiryX en daarna met conventioneel sperma
  • Insemineer koeien maximaal 3 keer met SiryX en daarna met conventioneel sperma

Start nu met CRV-genetica!

In de webshop vindt u het actuele aanbod CRV-genetica (selecteer het gewenste ras en kies bij soort sperma voor SiryX vrouwelijk. Bij vleesvee kunt u ook kiezen voor SiryX mannelijk)

Ook interessant voor u:

Delta Satelliet

Met Delta Satelliet zet u grote stappen in de verbetering van uw veestapel: de beste embryo’s uit het CRV fokprogramma voor een concurrerende prijs.

Vruchtbaarheid op Maat

Betere vruchtbaarheidsresultaten en meer rendement van uw veestapel met Vruchtbaarheid op Maat. Naar wens ingericht en voor een vast maandbedrag.