Delta Glory staat voor Hollands glorie zonder nonsens

Delta Glory
Delta Glory

Delta Glory weerspiegelt het fokprogramma van CRV. Dat begint al bij de vaders in de moederlijn. Met achtereenvolgens Delta G-Force, Delta Atlantic, Bouw Rocky en Midwolder Martin bestaat deze uit een stapeling van bewezen topstieren.

Het verhaal achter de moeder van Delta Glory bewijst tegelijkertijd de kracht van de openheid van het Delta-fokprogramma. Ze werd als pink aangekocht op het no-nonsensemelkveebedrijf van de familie Kets in Toldijk. ‘Fokkerij is op ons bedrijf geen hoofdzaak’, vertelt Johan Kets, die met zijn vader Tonny 200 koeien melkt. ‘Maar we gebruiken wel altijd de beste stieren en voor het maken van paringen volgen we het SAP’, vertelt hij. ‘Toen we startten met merkeronderzoek, kwamen de Lizettes bij CRV in beeld.’ Zo ook Lizette 4878, de grootmoeder van Glory. Zij loopt nog bij de familie Kets, waar ze in drie lactaties een levensproductie realiseerde van 35.000 kg melk met 4,33% vet en 3,67% eiwit. Lizette 5343, de moeder van Glory, staat inmiddels op het CRV-testbedrijf van de familie Van Erp in Midwolda. Ze produceerde in haar eerste lijst in 323 dagen al 10.656 kg melk met 4,55% vet en 3,77% eiwit en kreeg 83 punten voor algemeen voorkomen.

Lizette 5343 (v. Martin), moeder van Delta Glory
Lizette 5343 (v. Martin), moeder van Delta Glory

Beste benen, gezonde klauwen

In zijn verervingspatroon onderscheidt Glory zich op speerpunten in het fokprogramma van CRV. Zo is hij met een fokwaarde voerefficiëntie van 107 en prima fokwaarden voor levensduur en gezondheidskenmerken een stier die uitstekend past in de Feed- Excel-fokkerijstrategie. Glory vererft bijna 2000 kg melk met +0,02% vet en +0,06% eiwit, resulterend in 162 kg vet en eiwit en 519 euro Inet. Voor persistentie scoort hij 111. Ook voor klauwgezondheid (109) en uiergezondheid (107) is Glory een van de beste stieren in het aanbod. Binnen zijn exterieurvererving vallen met name de beenkenmerken op. Glorydochters zullen stevig stappen (fokwaarde beengebruik 111) op parallel geplaatste achterbenen (110) met in zijaanzicht een gemiddelde kromming (101). Ook de uiervererving van deze nieuwe InSire-stier is zeer solide met 106 in de bovenbalk. Delta Glory is een A2A2- stier en met een melkrobotindex van 111 ook een prima keuze voor robotbedrijven.