Onze geschiedenis

Onze geschiedenis

Samen werken aan een betere veestapel

  Onze geschiedenis

  Better Cows > Better Life, dat is wat CRV al sinds 1874 nastreeft. Het jaar waarin veehouders besloten de handen ineen te slaat en de fokkerij samen op te pakken. ‘Samen werken aan een betere veestapel’ was het idee. De coöperatie die zij toen oprichtten, was een van de voorgangers van wat CRV nu is.

  ‘Samen werken aan een betere veestapel’

  Onze geschiedenis

  Ontstaan van het stamboek

  Er werd een stamboek opgericht om de afstamming van koeien en stieren te registreren. Daarmee konden veehouders de kwaliteit van hun dieren aantonen. Zo werd het ras geregistreerd, maar bijvoorbeeld ook of het dier een nakomeling was van een stier of koe van hoge kwaliteit. Zeker bij de export was dit belangrijk. Een ander voordeel was dat veehouders gezamenlijk (duurdere) stieren konden aankopen, die op meerdere bedrijven konden dekken.

  CRV door de jaren heen

  Sinds onze oprichting heeft CRV aan de wieg gestaan van veel mijlpalen en innovaties: het begin van het stamboek, de melkcontrole, meten van vet en eiwit in melk, de NVI-index, ontwikkeling van fokwaarden over vruchtbaarheid, levensduur, klauwgezondheid, ketose, gezondheid en efficiëntie en voerefficiëntie en nog veel meer. Vandaag de dag zijn we nog steeds aan het innoveren en dat zullen we blijven doen. Want we blijven in de handen van tienduizenden veehouders en we geloven nog steeds dat betere koeien leiden tot een beter leven voor veehouders, de dieren en de wereld om ons heen. Nu en in de toekomst!

  Door de jaren heen