Willem’s-Hoeve Sakarun P RF gunt veehouders vakantie

Willem’s-Hoeve Sakarun P RF
Willem’s-Hoeve Sakarun P RF

Wie Sakarun opzoekt op internet, komt vast in de vakantiestemming, want het is de naam van een toeristisch strand in Kroatië. Veehouders die Willem’s-Hoeve R Sakarun gaan gebruiken, kunnen straks ook met een gerust hart op vakantie. Deze nieuwe InSire-stier tekent voor dochters die probleemloos veel dikke melk produceren. Zo scoort Sakarun +6% CRV Gezondheid en blinkt hij onder andere uit in klauwgezondheid (111), celgetal (110) en ketose (108). Bovendien hoeft de helft van zijn kalveren niet te worden onthoornd.

Sakarun is ook als productievererver zeer compleet, Hij vererft 868 kg melk en verhoogt de gehaltes (+0,51% vet en +0,31% eiwit). Hij heeft A2A2 voor bètacaseïne en BB voor kappacaseïne. Mede dankzij hun goede persistentie blijven Sakarundochters constant in conditie. De laatrijpe dieren zullen zich ontwikkelen tot koeien met gemiddelde lichaamsmaten en zeer goede uiers en benen.

Neefje van Woody

Sakarun is een zoon van Launch PP uit de Willem’s-Hoeve Rita’s van de familie De Jong uit Buren, een unieke koefamilie, die al generaties tekent voor succesvolle keuringskoeien en stiermoeders. Zo komt Browning uit deze familie en op dit moment is het Willem’s-Hoeve Woody die met zijn dochters bewijst wat de Rita’s.

in hun genen hebben. ‘We streven op ons bedrijf naar een hoge melkproductie’, vertelt Wim de Jong, die samen met zijn vrouw Rianne en ouders Dick en Anneke 190 koeien melkt met een rollend jaargemiddelde van 11.600 kg melk. ‘De Rita’s passen perfect in ons systeem. Ze produceren heel gemakkelijk veel melk, leveren regelmatig topexterieur en geven dat ook door aan hun nakomelingen’, vertelt hij. De moeder van Sakarun is Rita 2340, een dochter van Midwolder Martin en een halfzus van de stier Woody. Ze heeft recent voor de tweede keer gekalfd na een vaarzenlijst van 10.128 kg melk met 4,37% vet en 3,67% eiwit in 300 dagen. Als vaars is ze ingeschreven met 86 punten, waaronder 88 voor uier. ‘Ze is niet te groot, laatrijp, voorzien van een sterk aangehechte uier en beste benen en ze produceert probleemloos ’, vertelt haar eigenaar. ‘Het is een echte Rita en daarmee een koe zoals wij ze graag zien.’

Willem’s-Hoeve Rita 2340 (v. Martin), moeder van Sakarun
Willem’s-Hoeve Rita 2340 (v. Martin), moeder van Sakarun