Waidman P allround, unieke pinkenstier met frisse, hoornloze bloedvoering

Corona, moeder Waidman P, Krug Johannes, Babensham (DE)
Corona, moeder Waidman P, Krug Johannes, Babensham (DE)

Het genetische niveau van Waidman P is hoog (129 GZW). ‘Hij kan worden omschreven als een echte allrounder én unieke pinkenstier. Hij vererft een prima fitness (+5% CRV Gezondheid), uitstekend vetpercentage en sterk exterieur’, geeft Johannes Wolf, productmanager fleckvieh bij CRV, aan. Bijzonder aan Waidman P is het feit dat de helft van zijn nakomelingen geen hoorns ontwikkelen. Johannes licht de frisse bloedvoering van Waidman P toe. ‘De vader van Waidman P is de zeer populaire stier Wettiner, hij is een niet-hoornloze stier’.

Johannes Wolf: "Waidman P kan worden omschreven als een echte allrounder én unieke pinkenstier. Hij vererft een prima fitness, uitstekend vetpercentage en sterk exterieur’’

Hoornloze gen

Maar waar haalt Waidman P dan zijn hoornloze gen vandaan? Dit gen heeft hij gekregen van zijn betovergrootmoeder, zij was een fantastische Podolski P-dochter met ruim zes lactaties. Haar dochter (v. Marino) produceerde ook ruim zes lactaties en was een zeer degelijke koe voor zowel benen als uier. ‘Haar eerste kalf was weer een Rumgo-dochter en viel op door haar beste ontwikkeling en de mogelijkheid dat ze drager was van het hoornloze gen’, vertelt Johannes. Ze werd genomic getest (met succes) en verhuisde naar de boerderij van familie Krug en is daar een aantal keren gespoeld.

Vendro PP, halfbroer van Waidman P
Vendro PP, halfbroer van Waidman P

Hoge gehalten

De spoelingen resulteerden in enkele stiermoeders, waaronder ook de grootmoeder van Waidman P: China. ‘China is bezig met haar derde lactatie, met een productie van 9.524 kg melk en zeer goede vet- (4,55%) en eiwitgehalten (3,60%). De moeder van Waidman P is Corona. Zij realiseert in haar eerste lactatie met 200 dagen een productie van 4.874 kg melk met 5,03% vet en 3,80% eiwit. De familie toont beste gehalten’, meent Johannes.

Waidman P

(Wettiner x Herzpochen x Wattking)

InSire stier

  • Unieke pinkenstier
  • Gezonde én beste uiers
  • Sterk beenwerk

CRV Gezondheid 5%
CRV Efficiëntie 7%

Bestel Waidman P nu in onze webshop!

Waidman P
Waidman P

Voordelen hoornloosheid

Steeds meer veehouders zien de voordelen in het gebruik van hoornloze stieren. Wanneer kalveren niet meer onthoornd hoeven te worden, wordt er bespaard op extra arbeids- en dierenartskosten. CRV heeft een breed assortiment hoornloze stieren beschikbaar voor verschillende rassen, waaronder holstein, fleckvieh, brownswiss, mrij, Belgisch witblauw en andere vleesveerassen en biedt u de perfecte oplossing voor uw veestapel. Bekijk ons aanbod op de website.