Twaalf robuuste Woodydochters imponeren op Avondbloesemshow

Willem’s-Hoeve Woody dochtergroep op de Avondbloesemshow
Willem’s-Hoeve Woody dochtergroep op de Avondbloesemshow

Niet minder dan twaalf robuuste dochters van Willem’s-Hoeve Woody gaven afgelopen vrijdagavond kleur aan de Avondbloesemshow in Kapel-Avezaath. De leden van fokkersclub Midden-Betuwe zetten de Rangerzoon al vroeg in en dat leverde een grote dochtergroep op tijdens de keuring.

‘Je haalt ze er zo uit: Woodydochters hebben een mooie kruispartij en brede achteruiers’, zo constateerde Woodyfokker Dick de Jong uit Buren tevreden. Samen met zijn vrouw Anneke en zoon Wim waren ze aanwezig in Kapel-Avezaath. ‘Je kan zien dat Woodydochters de hoge productie prima aankunnen. Ze behouden een goede conditie. Dat had de Jetsetmoeder van Woody ook: die had ook altijd voldoende bespiering.’

De familie de Jong fokte Woody uit de bekende Rita-familie die zowel in de keuringsring als het leveren van stieren succesvol is. Zo stammen onder meer Willem’s-Hoeve R Browning en Delta Relevant uit de Rita’s.

Woody is internationaal ook veel gevraagd. CRV verkocht inmiddels al meer dan 100.000 doses.

Willem’s-Hoeve Woody kreeg bij de indexdraai van april zijn eerste fokwaarde op basis van dochterprestaties en overtrof daarmee zijn genoomfokwaarde.. De 492 dochters in de mpr bezorgen hun vader een productiefokwaarde van ruim 1800 kg melk met +0,12% vet en +0,04% eiwit en 490 euro Inet. Op basis van 172 ingeschreven dochters in de bedrijfsinspectie scoort Woody 111 totaal exterieur met 106 uier en 111 beenwerk.

Bestel Willem’s-Hoeve Woody nu in onze webshop!