Terugblik op de Agridagen

Stand CRV
https://youtu.be/tfQEnGnpFYI

Van 16 tot en met 18 februari vond in Ravels de Agridagen plaats. Een beurs voor rundveehouders, maar ook de pluimvee- en varkenshouderrij en mechanisatie en toeleveranciers zijn hier aanwezig.

Helaas kon er door de IBR-uitbraak in België geen rundvee aanwezig zijn tijdens de Agridagen. En dat was natuurlijk erg jammer, want zo zijn ook alle prijskampen die CRV normaal gesproken organiseert geannuleerd.

We kijken desondanks terug op een geslaagde beurs en hebben veel bezoekers mogen ontvangen op onze stand voor koffie, een pintje, in gesprek over vleesvee of nader kennismaken met hét nieuwe fokkerijconcept FeedExcel.

Bedankt voor uw bezoek aan onze stand en graag tot ziens op een andere CRV-bijeenkomst!

Stand CRV

Seminarie rundveehouderij

Op de 1e beursdag werd er ook een seminarie gehouden voor rundveehouders. Vier sprekers presenteerden elk in vijf minuten een uitdagend thema, waarna deze verschillende stellingen werden gefileerd door een panel.


Eén van de sprekers was Arian van Heugten uit Lierop, een bekende CRV-klant. Hij deelde zijn bevindingen over vers gras voeren en wat dat zijn bedrijf brengt. Hierna werd er gesproken of en hoe dit voor de gemiddelde Vlaamse veehouder kan worden toegepast. Andere thema’s die aan bod kwamen waren: ‘Naar een nog duurzamere melkveehouderij’, ‘De cijfers achter de koe’; waarin gekeken werd naar de relatie tussen het bruto saldo en het vervangingspercentage. En als laatste thema: ‘Durf anders ondernemen!’; waarin gesproken werd over hoe generaties wisselen met nieuwe manieren van werken en hoe om te gaan met arbeid.

Melkveehouder Jos Knoef uit Geesteren was één van de panelleden en hij deelde ook zijn eigen ervaringen rondom levensduur. Als er één bedrijf is dat hierin gespecialiseerd is, dan is het immers Maatschap Knoef wel. Jos benoemde een paar punten die invloed kunnen hebben om 100.000 liter melk te produceren, zoals onder andere: geduld (ze gaan lang door met insemineren op het bedrijf), fokkerij (productie, uier en benen), voeding (‘hard voeren’), goede verzorging (rond het afkalven), boxbedekking (diepstrooisel) en weidegang.

Collega Eric Lievens heeft een gedeelte van het verhaal van Jos gefilmd, bekijk hier de opname.