Successen op de individuele keuring HHH-show

Dochtergroep Jacuzzi Red

Tijdens de Holland Holstein sHow in Leeuwarden (NL) maakten Yedi Cosmo en Irma 68 een geweldige indruk in de ring. En dat resulteerde in een tweede plaats in de zwartbonte productieklasse voor Yedi Cosmo en het kampioenschap oudere koeien bij de roodbonte senioren voor Irma 68. Gefeliciteerd met deze mooie prestaties!

Grootmoeder van Romero maakt indruk op HHH-show

De bijna 7-jarige Kolhorner Yedi Cosmo (v. Jedi), nazaat uit de Cosmopolitan-familie, behaalde een prachtige tweede plaats in de zwartbonte productieklasse. De met 90 punten excellent ingeschreven vijfdekalfs koe uit de stal van Piet en Anje Grin uit Biddinghuizen maakte veel indruk met haar kracht, balans en vast aangehechte uier. Ze produceerde al 72.528 kg melk met 4,18% vet en 3,63% eiwit in 1.650 dagen en realiseerde over vier afgesloten lijsten een lactatiewaarde van gemiddeld 122.

De kwaliteiten van Yedi Cosmo zijn door CRV volop benut via een dochter van Progenesis Mustang. Zij leverde onder andere de stieren Delta Romero (Best Benz x Mustang x Yedi Cosmo) met fokwaarden van 266 NVI, 344 Inet, +12% CRV Efficiëntie en +8% CRV Gezondheid en Delta Starliner (Wirdum x Mustang x Yedi Cosmo) met fokwaarden van 248 NVI, 302 Inet, +12% CRV Efficiëntie en +6% CRV Gezondheid.

Afbeelding Els

Vitale Curtisdochters schitteren bij roodbonte senioren op HHH-show

Het kampioenschap bij de roodbonte oudere koeien is gewonnen door de oudste koe van de keuring: Irma 68, een dochter van Apina Curtis. De onlangs met 93 punten ingeschreven negendekalfs koe uit de stal van Gerrit en Aard Vosman uit Wierden imponeerde met haar vitale uitstraling en een uier dat nog altijd boven de hak hangt. Eerder op de middag won de bijna 13 jaar oude Irma de roodbonte productieklasse. Ze realiseerde al een levensproductie van 111.045 kg melk met 3,93% vet en 3,42% eiwit.

De eervolle vermelding bij de oudere roodbonte koeien ging ook naar een Apina Curtisdochter uit Wierden: de robuuste Bossink Gerda 64 van Van der Kolk Melkvee vof. Haar levensproductie: 69.635 kg melk met 4,65% vet en 3,64% eiwit.

Aard Vosman springt een gat in de lucht als Curtisdochter Irma 68 wordt aangewezen als kampioene
Aard Vosman springt een gat in de lucht als Curtisdochter Irma 68 wordt aangewezen als kampioene