Siemers Orono fokt functionaliteit in fraaie Amerikaanse holsteinframes

Siemers Lambda Paris (moeder van Orono)
Siemers Lambda Paris (moeder van Orono)

Ook voor veehouders die koeien van het Amerikaanse holsteintype willen fokken, heeft CRV een mooi aanbod. Een van de meest interessante stieren in dit TPI-aanbod is Siemers Orono. ‘Veehouders die op zoek zijn naar stieren die wat extra brengen op framekenmerken, benen en uier, zonder toe te geven op productie- en gezondheidskenmerken, zouden eens goed moeten kijken naar Orono’, vindt Joe Stanek van CRV USA.

Ook voor veehouders die koeien van het Amerikaanse holsteintype willen fokken, heeft CRV een mooi aanbod. Een van de meest interessante stieren in dit TPI-aanbod is Siemers Orono. ‘Veehouders die op zoek zijn naar stieren die wat extra brengen op framekenmerken, benen en uier, zonder toe te geven op productie- en gezondheidskenmerken, zouden eens goed moeten kijken naar Orono’, vindt Joe Stanek van CRV USA. ‘Hij is met 2,49 PTAT een van de hoogste exterieurverervers in het aanbod.’ Orono fokt ruime, opengebouwde melkkoeien met extra breedte in het kruis en daardoor een brede en hoog opgehangen achteruier. Aan de uiers zijn de spenen correct geplaatst en de speenlengte is bovengemiddeld. De benen van Oronodochters zijn in achteraanzicht parallel geplaatst, worden krachtig gebruikt en laten in zijaanzicht een gemiddelde kromming zien. Orono combineert zijn exterieurklasse met een productievererving van 1434 ponden melk met +0,04% vet en 0,07% eiwit. Ook op gezondheidskenmerken laat hij geen steken vallen.

Elke paring met Paris raak

Siemers Orono werd door Stanek aangekocht op het bedrijf Siemers Holsteins. Hij kan bogen op een fantastische diepe koefamilie en zijn moeder, Siemers Lambda Paris, is een van de meest succesvolle fokkoeien in de Amerikaanse holsteinfokkerij van dit moment. Ze heeft bijna 200 geregistreerde nakomelingen, waaronder meer dan 25 zonen bij ki-organisaties. Paris is bijvoorbeeld de moeder van Siemers Renegade Parfect, de nummer drie in de TPI-rangschikking van dochtergeteste stieren. Lambda Paris is ingeschreven met 91 punten en produceerde als tweedekalfskoe 17.500 kg melk met 4,1% vet en 3,5% eiwit in 365 dagen. Begin dit jaar wijdde het tijdschrift Holstein International een artikel aan de moeder van Orono. Hierin omschreef eigenaar Dan Siemers haar als een ‘geweldige basis om mee te fokken’. ‘De kwaliteit van het beenwerk van Paris is exceptioneel, ze heeft een prachtige uier en een ruim, correct hellend kruis. Ze is zo goed in balans, met welke stier we haar ook paren, het is altijd raak.’ Met Siemers Orono kunnen veehouders in Nederland en Vlaanderen nu direct profiteren van de fenomenale fokkracht van Paris.