Samenwerking CRV en VikingGenetics in Holstein-fokprogramma

Louise Helmer, CEO van VikingGenetics (links) en Angus Haslett, CEO van CRV (rechts)
Louise Helmer, CEO van VikingGenetics (links) en Angus Haslett, CEO van CRV (rechts)

Om een snel veranderende markt nu en in de toekomst te voorzien van het juiste genetische aanbod, gaan CRV en VikingGenetics genotypen uitwisselen van fokkalveren en -stieren voor het Holstein-fokprogramma. Door samen te werken en genetisch materiaal uit te wisselen, willen beide bedrijven de kwaliteit en efficiëntie van hun Holstein-fokprogramma's verbeteren. In de toekomst behoort een samenwerking op het gebied van methaanreductie ook tot de mogelijkheden.

Klanten van zowel CRV als VikingGenetics krijgen hierdoor toegang tot een breder, kwalitatief hoogstaand genetisch aanbod in het Holstein-fokprogramma. Dit garandeert gezonde koeien die boeren helpen hun winst te verhogen en klimaatdoelstellingen te halen. De samenwerking levert tevens een uitbreiding op van de hoogwaardige databases ten behoeve van de fokwaardeschattingen van NAV en AEU.

Angus Haslett, CEO van CRV: "VikingGenetics en CRV zijn beide sterk in het fokken van gezonde en efficiënte koeien. Deze samenwerking stelt ons in staat om onze krachten te bundelen en nog efficiënter te zijn."

Louise Helmer, CEO van VikingGenetics: "We zijn blij met de samenwerking met CRV. Er is veel genetica van wereldklasse in Europa en onze gezamenlijke focus op het fokken van efficiënte, duurzame koeien maakt het vanzelfsprekend om de samenwerking te zoeken met collega-coöperaties."

CRV en VikingGenetics kijken uit naar het verkennen van mogelijke synergiën ten aanzien van de Holstein-fokprogramma's en het creëren van toegevoegde waarde voor onze melkveehouders.

Sander de Roos, directeur strategische innovaties bij CRV, legt op Veeteelt uit wat de samenwerking inhoudt en hoe Nederlandse en Vlaamse veehouders hiervan gaan profiteren.

Over VikingGenetics

VikingGenetics is een veehouderijcoöperatie die eigendom is van meer dan 16.000 melkvee- en vleesveehouders in Denemarken, Zweden en Finland. We richten ons op dierenwelzijn, voedselzekerheid en het verminderen van de impact op het klimaat in onze hele productieketen. We werken wereldwijd samen met universiteiten, onderzoeksorganisaties en experts om onze klanten - een aantal van 's werelds meest vooraanstaande boeren - de tools en technologie te geven om de beste stieren te selecteren en hun winstgevendheid te verhogen. Met onze oplossingen kunnen onze klanten de genetische winst van elke generatie van hun veestapel continu verbeteren. Onze resultaten zijn geworteld in de langdurige relaties met onze boeren en de nauwe band tussen onderzoek en implementatie.