Richard Grandia ziet uniform complete dochters van Woody

Veehouders Danny met zoontje Teun en Richard Grandia met Bontje 143
Veehouders Danny met zoontje Teun en Richard Grandia met Bontje 143

Drie dochters van Willem’s-Hoeve Woody heeft Richard Grandia op het eigen bedrijf aan de melk. En hij zag er ook al een heel aantal bij collega’s van de fokstudieclub Midden-Betuwe. ‘Met de fokstudieclub zoeken we ieder jaar een stier uit die we gezamenlijk inzetten. Bij voorkeur is dat een stier die gefokt is door een van onze leden. Drie jaar geleden kozen we voor Willem’s-Hoeve Woody van het bedrijf van de familie De Jong uit Buren. Daardoor lopen er hier in de buurt nu al heel wat Woodydochters’, vertelt de veehouder.

Melktype en kracht in balans

De Woodyvaarzen laten een uniform beeld zien, stelt Richard vast. ‘Het zijn stuk voor stuk complete dieren die gemakkelijk melk geven en gemakkelijk te managen zijn. Ze zijn melktypisch, maar hebben ook de kracht om de hoge productie vol te houden. Bij de Woodys zijn melktype en kracht mooi in balans’, vindt hij. ‘Daarbij zijn de uiers vast aangehecht en ze hebben veel kwaliteit. Dat wil zeggen: ze melken mooi weg. En het beenwerk van de Woodys is ronduit super.’

Op de Grandia Hoeve in Geldermalsen verzorgt Richard samen met zijn broer Danny en ouders Kees en Marjan 115 melkkoeien, 55 stuks jongvee en 4500 vleesvarkens. Binnen de hoogproductieve veestapel – het rollend jaargemiddelde ligt rond de 10.600 kg melk met 4,32% vet en 3,60% eiwit – steken de prestaties van de aangekochte Woodydochter Share Liza 442 er nog even bovenuit. Zij wordt in haar eerste lijst voorspeld op 11.622 kg melk met 3,91% vet en 3,19% eiwit (114 lw) en werd ingeschreven met 86 punten voor algemeen voorkomen, waaronder 87 voor uier en 87 voor beenwerk.

Woodydochter Bontje 143, eig.: VOF Grandia Hoeve, Geldermalsen
Woodydochter Bontje 143, eig.: VOF Grandia Hoeve, Geldermalsen

Gemakkelijk en probleemloos veel melk

Nog wijzer is de fokker met de zelfgefokte Bontje 143. Haar eerste lijst wordt voorspeld op 9600 kg melk met 4,02% vet en 3,55% eiwit (lw 102) en ze kreeg 88 punten voor algemeen voorkomen met 87 uier en 89 beenwerk. ‘Bontje geeft gemakkelijk melk, is sterk gebouwd en compleet in alles’, zegt Richard over zijn favoriete vaars. Hierbij wijst hij ook op haar lage celgetal van rond de 15. ‘Ze is net als de andere Woodys op ons bedrijf probleemloos en makkelijk in de omgang’, stelt de veehouder vast. Op basis van de ervaringen op zijn eigen bedrijf en de positieve verhalen van collega-veehouders is hij zeker van plan om Woody opnieuw te gaan gebruiken.

Bekijk hier Woodydochter Bontje 143

Woody dochtergroep op Bloesemshow

Op vrijdagavond 14 april staat de Bloesemshow in Kapel-Avezaath op het programma. Zonder tegenslag zal Bontje 143 van de familie Grandia hier te zien zijn in een van de vaarzenrubrieken. En hoogstwaarschijnlijk zal ze ook deel uitmaken van de dochtergroep van Woody, die de fokstudieclub Midden-Betuwe hier wil laten zien.

Willem's-Hoeve Woody

(Ranger x Jetset x Chevrolet)

Fokstier

  • Uitmuntend exterieur
  • Veel melk met veel kg vet/eiwit
  • Goede uiergezondheid

CRV Gezondheid 3%
CRV Efficiëntie 13%

Bestel Woody nu in de webshop!

Willem's-Hoeve Woody
Willem's-Hoeve Woody