Remedy belooft top-exterieur van topfitte dochters

Categorie: Stierennieuws
Skalsumer Pietje 1090, moeder van Delta Remedy
Skalsumer Pietje 1090, moeder van Delta Remedy

Delta Remedy is het nieuwe exterieurkanon van CRV en stamt uit de Skalsumer Pietjes, een begrip in de Nederlandse holsteinfokkerij. Door alleen zijn fantastische exterieurvererving van 116 te belichten doe je hem tekort. Absoluut top-exterieur en kerngezonde fitnessfokkerij gaan bij Remedy hand in hand. De hoogste exterieurstier excelleert op meerdere vlakken.

Fantastisch pallet exterieurkenmerken

De exterieurfokwaarden van Remedy zijn grensverleggend. Hij vererft goed ontwikkelde dochters met goede verhoudingen en breedte in voorhand (108) en kruis (108). De beenvererving is veelbelovend met een fokwaarde van 112 en de dochters van Remedy zullen van achteren gezien op kaarsrechte benen staan die opperbest worden gebruikt (113). Hij vererft ondiepe uiers (114) met heel beste vooruieraanhechting (112). De ophangband en speenplaatsing zijn zodanig dat de fraaie uiers ook nog eens prima door een robot zijn te melken.

Topfit

Met +8% voor CRV Gezondheid scoort Remedy niet alleen voor exterieur, maar ook voor de gezondheidskenmerken zit hij bij de hoogste stieren. Met name zijn torenhoge scores voor klauwgezondheid (109) en celgetal (110) maken indruk. Naar verwachting worden zijn nakomelingen gemakkelijk geboren (108) en kalven ze als vaars gemakkelijk af (107). Als kers op de taart scoort hij met 550 dagen goed voor levensduur.
(tekst gaat verder onder de foto)

Skalsumer Pietje 981, grootmoeder van Remedy, moeder van Skalsumer Pilates
Skalsumer Pietje 981, grootmoeder van Remedy, moeder van Skalsumer Pilates

Het beste van Abundant en de Skalsumer Pietjes

Remedy combineert de overvloed aan fitheid en de sterke exterieurververing van vader Abundant P met de uitstekende producties en exterieur van de Skalsumer Pietjes. Moeder van Delta Remedy is Skalsumer Pietje 1090 (AB 87, v. Adorable). Bij CRV-testbedrijf Nooijen in Coevorden produceerde ze als vaars in 305 dagen 11.934 kg melk met 4,49% vet en 3,63% eiwit, goed voor 110 lw. CRV kocht haar als pink bij Hessel Agema in Kollumerpomp. Ze is een dochter van Pietje 981 (AB 88). Deze dochter van Danno is op haar beurt ook de moeder van de dochtergeteste stier Skalsumer Pilates.

Pilates laat als fokstier een prima indruk achter met uitgebalanceerde, goed producerende dochters. Via dochters van Sudan, O-Man, Addison en Jabot komen we vervolgens uit bij Pietje 239, de volle zus van de befaamde fokstier Skalsumer Sunny Boy, welke door Skalsumer-fokker Minne Blanksma destijds werd betiteld werd als “mijn beste melkkoe ooit”. Met Remedy levert deze koefamilie, meer dan drie decennia na Sunny Boy, weer een opvallende stier.