Nieuw-Zeelands meest populaire stier Nucleus gesekst beschikbaar

Nucleus dochter 79, eig.: A. H. & M. J. Palmer Whangamata.
Nucleus dochter 79, eig.: A. H. & M. J. Palmer Whangamata.

‘Nucleus (Strider x Maumau x Navy) is een extreme gezondheids- en efficiëntiestier en in Nieuw Zeeland de meest gevraagde Jerseystier van dit seizoen’, geeft productmanager Jo Burton uit Nieuw Zeeland aan. Hij blinkt vooral uit in zijn hoge dochtervruchtbaarheid (7.9).

Sterk beenwerk en beste uiers

Niet alleen de vruchtbaarheid, maar ook het beenwerk en de uiervering is sterk. Voor CRV Efficiëntie (10%) en CRV Gezondheid (10%) scoort Nucleus dubbel hoog. ‘Met name de zeer positieve gehalten vet (5,6%) en eiwit (4,2%) in combinatie met veel melk zijn kenmerkend’, aldus Jo. ‘Met sterk aangehechte uiers, een goede algehele bouw van de uier (0,65) en een prima levensduur laat Nucleus ook op dat front zijn kwaliteiten zien’.

Jo Burton: “Nucleus is een extreme gezondheids- en efficiëntiestier en in Nieuw Zeeland de meest gevraagde Jerseystier van dit seizoen”.

Frisse bloedvoering

Door zijn afstamming biedt Nucleus een frisse bloedvoering aan binnen het jerseyras. De dochters van Nucleus zijn in een uitstekende conditie, beschikken over veel melktype en zijn uitermate geschikt om gras om te zetten in melk. ‘

De combinatie van hoge gezondheid, beste efficiëntie aanvullend met zijn sterke uiereigenschappen en een uitstekend temperament maken Nucleus tot de meest populaire stier van dit moment’, geeft Jo aan. Deze nakomelingen zullen veel bijdragen op uw bedrijf, zowel voor zuivere jersey- als CrossFit-fokkerij.

Little River Nucleus S3J

(Strider x Maumau x Navy)

Fokstier

  • Kwaliteitsuiers
  • Hoge dochtervruchtbaarheid
  • Positieve gehalten

CRV Gezondheid 9%
CRV Efficiëntie 9%

NIEUW! ALLEEN BESCHIKBAAR ALS SIRYX

Bestel Nucleus nu in onze webshop!

Little River Nucleus S3J
Little River Nucleus S3J