Lowlands Goldline gouden standaard voor boerenkoeien

Ine 242 (v. Rosebud)  eig.:VOF van Rooij-van den Boogaart, Nuenen
Ine 242 (v. Rosebud) eig.:VOF van Rooij-van den Boogaart, Nuenen

Dat ‘gewone’ veehouders bijzondere stieren kunnen fokken, bewijst Lowlands Goldline. De oorsprong van deze nieuwe InSirestier ligt in Nuenen op het bedrijf van Peter van Rooij. ‘Mijn opa had al koeien uit de Inefamilie. Het waren altijd de betere koeien op ons bedrijf’, vertelt de veehouder.

Zo ook Rosebuddochter Ine 242. ‘Ze was bezig met haar eerste lijst en drachtig toen CRV contact opnam’, herinnert Van Rooij zich. Ine 242 kreeg een stierkalf en de merkerfokwaarde was duidelijk hoger dan de verwachtingswaarde. Het stiertje werd dan ook aangekocht. ‘Ik fok al zeker twintig jaar op uiers, beenwerk en gehaltes en zolang er fokwaarden voor zijn op uiergezondheid en vruchtbaarheid’, vertelt Van Rooij, die in een vof met zijn neef Niels van den Boogaart honderd koeien melkt. Deze kenmerken zijn dan ook sterk verankerd in de probleemloze no-nonsensekoefamilie achter Goldline. Grootmoeder Ine 214 bijvoorbeeld, kalfde onlangs op een leeftijd van 6.03 jaar voor de vijfde keer af en realiseerde tot nu toe een levensproductie van 40.000 kg melk met 5,27% vet en 3,84% eiwit. Ze werd in haar vierde lactatie ingeschreven met 87 punten, waaronder 88 uier en 88 beenwerk. Moeder Ine 242 is bezig met haar derde lijst die wordt voorspeld op 10.151 kg melk met 5,22% vet en 3,84% eiwit in 305 dagen (109 lactatiewaarde). Ze werd altijd drachtig van de eerste inseminatie.

Gezonde en functionele graaskoeien

Met een vruchtbare koefamilie en vaderlijn is de 111 dochtervruchtbaarheid van Goldline geen verrassing. Hij is hiermee de hoogste stier in het aanbod. Ook op alle andere gezondheids- en managementkenmerken scoort de nieuwe InSire-stier goed. Dit resulteert in +11% CRV Gezondheid, de hoogste score in het roodbontaanbod. Daarbij reikt Goldline ook tot 11% CRV Efficiëntie. De laatrijpheid en functionaliteit van de Inekoefamilie is zichtbaar in de exterieurcijfers van de nieuwe InSire-stier. Zijn dochters zullen uitgroeien tot gewaardeerde boerenkoeien met gemiddelde lichaamsmaten en prima beenwerk. De achterbenen hebben in zijaanzicht de gewenste kromming en worden krachtig gebruikt. Goldline vererft A2A2 bètacaseïne, BB kappacaseïne en past goed op bedrijven waar de koeien veel weiden.

LISTROTTO X ROSEBUD X FANTASY KI-CODE 942669

Belangstelling voor Lowlands Goldline? Bestel via onze webshop.