Little River Nucleus de Jersey topper in Nieuw Zeeland

Nucleus dochter 79, eigenaar: A.H. & M.J. Palmer, Whangamata.
Nucleus dochter 79, eigenaar: A.H. & M.J. Palmer, Whangamata.

De Nieuw Zeelandse Jersey's onderscheiden zich als een zeer robuuste populatie. Het voortdurend blijven selecteren op dieren die hun voer op moeten gaan halen in allerlei verschillende omstandigheden heeft dit genetisch vastgelegd.

Jo Burton, productmanager genetica grass feeding NZ: Nucleus is een prachtig voorbeeld van een stier die zich onderscheid in een robuuste populatie. Hij is een extreme gezondheids- en efficiëntie stier.

Nucleus staat voor gezondheid en efficiëntie

Nucleus (Strider x Maumau x Navy) is daarvan een prachtig voorbeeld. Hij is een extreme gezondheids- en efficiëntie stier, weet Jo Burton, Productmanager Genetica in Nieuw-Zeeland te vertellen. Zijn CRV gezondheidsindex (+8%) wordt gedreven door een hoge uitstekende dochtervruchtbaarheid (6,7) en celgetal-score (-0,51). Hij scoort prima voor vruchtbaarheid, in de praktijk betekent dit een hoog aantal dieren welke weer geïnsemineerd worden binnen 42 dagen vanaf de geplande start. (Nieuw-Zeelands meetpunt).

Nucleus is ook een stier die hoog scoort voor CRV Efficiëntie (+9%). Nucleus is een topvererver voor productie met een hoge levensduur. Met fokwaarden voor melk (465), kg vet (30) en kg eiwit (24) en een percentage vet (+5,6%) en eiwit (+4,3%) scoort hij als een van de beste.

Outcross stier met producerende moeders

Nucleus blinkt uit in gehalten. Vanuit de moederlijn komt dit zeker ook tot uiting. Moeder Little River Mau Nita heeft inmiddels 6 lijsten gemaakt met 6.07 % vet en 4.19% eiwit. Opvallend is ook dat ze ieder jaar binnen het jaar kalft. Dit trouwens geldt ook voor de grootmoeder: 10 keer gekalfd binnen het jaar met +6.60% vet en +4.31% eiwit. Een koefamilie die zeer veel levensduur vertoont. Dit alles aanvullend met zijn sterke uiereigenschappen en beste benen en uitstekend karakter maken Nucleus tot de meest populaire stier in Nieuw-Zeeland van dit moment. Wat betreft bloedvoering is Nucleus geheel out-cross voor de Nederlandse Jersey populatie.

Nucleus (Strider x Maumau x Navy)

InSire stier

  • Kwaliteitsuiers
  • Hoge dochtervruchtbaarheid
  • Positieve gehalten

CRV Gezondheid 8%
CRV Efficiëntie 9%

Bestel Nucleus nu in onze webshop!

Little River Nucleus S3J
Little River Nucleus S3J