Koeien kijken tijdens fokkerijdag op VERO JES

VERO JES
VERO JES

Fantastische koeien, een strak gemanaged bedrijf, een tent vol veehouders en prachtig weer. Dat waren in het kort de ingrediënten voor een zeer geslaagd fokkerijdag op het bedrijf VERO JES in Molenschot naar aanleiding van het bijzondere feit dat 50 Vero-koeien de honderd ton melk volmaakten.

VERO JES ontstond in 2011 door een samenvoeging van de bedrijven van René en Willie de Jong en de familie Scherders die hun bedrijf in Cromvoirt moesten verkopen voor de ontwikkeling van natuur. Inmiddels is VERO JES overgenomen door Michiel en Tamara Scherders, is de bedrijfsoppervlakte uitgebreid tot 180 hectare en de veestapel gegroeid tot 440 melk- en kalfkoeien en 240 stuks jongvee. Het rollend jaargemiddelde van de veestapel ligt op 11.590 kg melk met 4,17% vet en 3,47% eiwit bij drie maal daags melken.

Op het bedrijf realiseerden inmiddels al 54 koeien een levensproductie van 100.000 kg melk. Acht van hen waren tijdens de fokkerijdag in levende lijven te bewonderen. Onder hen: Vero Suzanne 6, de moeder van de veelgebruikte stier Vero Startrek, met een levensproductie van bijna 140.000 kg melk.

In de hoogproductieve en met gemiddeld 82,5 voor algemeen voorkomen ingeschreven koppel op VERO JES loopt een groot aantal dochters van CRV-stieren. Een tiental daarvan werd individueel gepresenteerd en toegelicht door foktechnisch specialist Eric Lievens. Zo werden er vaarzen getoond van Delta Eloy RF. Willem’s-Hoeve Woody, tweedekalfs koeien van Delta Salinero, Delta Abundant P RF, Delta Jigger en Midwolder Martin en twee derdekalfs koeien van Double W Ranger. De koeien gaven een prachtig visitekaartje af van de kwaliteit van het CRV-fokprogramma.

Vero Willy 349 (v. Salinero)
Vero Willy 349 (v. Salinero)
Vero Anne 268 (v. Abundant P)
Vero Anne 268 (v. Abundant P)
Vero Suzanne 6, moeder van Startrek
Vero Suzanne 6, moeder van Startrek