Hoornloze Montur P vererft best beenwerk 

Montur P*S dochter Sam Pp, eig.: Medl Renate, Ametsbichl
Montur P*S dochter Sam Pp, eig.: Medl Renate, Ametsbichl

Montur P is een interessante stier met een mooi allround profiel. ‘Hij stamt af uit de bekende H-koefamilie van de familie Schederecker’, vertelt Johannes Wolf, productmanager fleckvieh bij CRV Duitsland. Zijn dochters zijn jeugdige fleckviehdames die nog volop ontwikkeling laten zien. Ze hebben alle kwaliteiten in zich om heel lang productief te blijven (levensduur 118).

H-koefamilie

De H-koefamilie van melkveebedrijf Schederecker in het noorden van de Chiemgau is al tientallen jaren een van de meest succesvolle koefamilies in de fleckviehfokkerij. De in 1978 geboren stamkoe Hartl-dochter bracht maar liefst 12 kalveren ter wereld. ‘De 10 generaties van de moederszijde hebben gemiddeld zelfs 7,2 afkalvingen gerealiseerd’, geeft Wolf aan. ‘De moeder van Montur P, Humpi, is nog steeds op het bedrijf aanwezig en heeft al zes keer gekalfd’. Ook zitten er bekende koeien in de pedigree van Montur P, zoals grootmoeder Hulti, een Rureif-dochter die in 2012 op het Fleckvieh World Congress werd tentoongesteld.

Johannes Wolf: ‘Montur P verbetert de uiers en vererft super sterk beenwerk, echt een degelijke en allround inzetbare fleckviehstier’
Sam Pp (Montur P) eig.: Medl Renate, Ametsbichl
Sam Pp (Montur P) eig.: Medl Renate, Ametsbichl

Super beenwerk en beste uiers

Montur vererft een behoorlijke plas melk (+692 kg) met een positief vetgehalte (+0,05%). ‘De productie is ook terug te voeren op de koefamilie’, zegt Wolf. ‘Door zijn geboortegemak van 112 is hij geschikt voor gebruik op pinken. Montur P verbetert de uiers (106) en vererft super sterk beenwerk (116)’. Daarnaast vererft Montur de A2A2-variant van bètacaseïne. Montur P is ook nog eens heterozygoot hoornloos wat betekent dat de helft van zijn nakomelingen geen hoorns ontwikkelen. Wolf besluit met: ‘Montur P is een degelijke en allround inzetbare fleckviehstier’. 

Montur P*S

(Manolo x Wildwest x Inhof)  

Fokstier   

  • Hoge levensduur 
  • Allround stier 
  • Sterk beenwerk 

CRV Gezondheid +2% 
CRV Efficiëntie +8% 

Bekijk de bewegende beelden van Montur

Bestel Montur P*S nu in onze webshop

Montur PS
Montur PS