Geweldig aanbod van mrij-pinkenstieren

Ten Damme, Winterswijk
Ten Damme, Winterswijk

De vraag van veehouders naar gemakkelijke geboorten bij mrij-vaarzen is steeds een terugkerende vraag. Om moeilijke geboorten bij mrij-vaarzen te verbeteren is het belangrijk dat mrij-vaarzen makkelijk kunnen kalven. Op dit moment heeft CRV een geweldig aanbod aan pinkenstieren die daarvoor zorgen.

Wim

Wim (Rex 159 x Dos 4) met een geboortegemak van 107 en vererft een hoog eiwitgehalte. Wim is een echte uierverbeteraar en vererft tevens sterke benen.

Renzo

Renzo (Remco x Baltimore) is een echte gehalten stier met een geboortegemak van 103. Hij geeft gezonde en beste uiers, een goede speenplaatsing en sterke ophangband.

Saturnus

Saturnus (Remco x Menno) heeft een geboortegemak van 100 en is een echte productiestier. Een prima benenstier waarbij de dochters vooral een goed gebruik van benen laten zien.

Naast deze geschikte pinkenstieren hebben we ook enkele jonge stieren in ons aanbod, waarbij geboortegemak op basis van verwachtingswaarde worden gepubliceerd zoals de stieren Freek en Mirakel P.

Freek

Freek (Flavio x De Vinkenhof Koen) heeft al enkele geboren kalfjes en met een betrouwbaarheid van 58% scoort hij 101 voor geboortegemak. Verder is Freek een hoge productiestier met een allround profiel.

Mirakel

Mirakel P (Mustang x Rapide) scoort in zijn verwachtingswaarde 99 voor geboortegemak. Mirakel P is heterozygoot hoornloos en heeft een mooi rood haardek. Verder vererft hij veel melk in combinatie met beste uiers.

Meer mrij-aanbod bekijken?

Bekijk onze mrij-stieren in de webshop.