Familie Haytema verkozen tot ‘fokker van het jaar 2022’

De familie Haytema dankt de titel ‘fokker van het jaar’ onder andere aan de prestaties van de Caudumer Lol familie (foto: Els Korsten)
De familie Haytema dankt de titel ‘fokker van het jaar’ onder andere aan de prestaties van de Caudumer Lol familie (foto: Els Korsten)

CRV feliciteert Sietze Henk en Tjitske Haytema van Caudumer Holsteins met de titel ‘fokker van het jaar 2022’. De fokkers uit Koudum ontvingen de award afgelopen weekend op de HHH-show in Leeuwarden.

Stieren uit Caudumer Lol familie

De familie Haytema dankt de titel ‘fokker van het jaar’ met name aan de prestaties van de Caudumer Lol koefamilie. Deze tekende in de afgelopen jaren voor vele hoog genoteerde stieren. Een groot aantal van deze stieren is drager van het gen voor hoornloosheid. De stieren kregen dit gen van stammoeder Caudumer Lok 292 P (v. Lawn Boy P). Zij is onder andere de grootmoeder van de veelgebruikte fokstier Delta Fun P en van de InSire stier Caudumer Lifesaver.

Superstiermoeder Lol 422 P

Een andere invloedrijke koe uit de succesvolle familie is de superstiermoeder Caudumer Lol 422 P. Zij is de moeder van de roodbonte InSire stieren Cartoon P, Emoji P, Launch PP en Louis P en de grootmoeder van Delta Firestone, de hoogst beschikbare roodbonte stier voor NVI.

De titel fokker van het jaar is een initiatief van de HHH-vereniging. De winnaar wordt voorgedragen door de redacties van de vakbladen HI Plus/Holstein International, Melkvee en Veeteelt.