Delta Goldcrest tekent voor de kracht van dikke melk

Mts. van Middelaar, Hans en Ivonne van Middelaar, finalisten Beste veestapel van Nederland 2016 te Sterksel
Mts. van Middelaar, Hans en Ivonne van Middelaar, finalisten Beste veestapel van Nederland 2016 te Sterksel

De roodbonte Delta Goldcrest is een interessante nieuwe allround InSire stier in het aanbod. Hij vererft dikke plussen voor vet en eiwit en een mooie melkplas resulterend in 82 kg vet, 52 kg eiwit en 397 euro Inet. In combinatie met 535 dagen levensduur en 104 voor voerefficiëntie scoort hij +10% CRV Efficiëntie. Daarbij verbetert Goldcrest ook alle gezondheids- en managementkenmerken, resulterend in een hoge score van +9% CRV Gezondheid.

Extra breedte produceert gemakkelijk

Van Goldcrest mogen ruim gebouwde dochters met extra veel breedte in de voorhand en het kruis worden verwacht. Ze zullen dan ook gemakkelijk afkalven en de dieren kunnen de productie moeiteloos aan. Ze zijn dan ook weinig gevoelig voor ketose. Dit vertaalt zich ook in prima fokwaarden voor vruchtbaarheidskenmerken.

De nieuwe InSire stier vererft sterk aangehechte uiers en een gemiddelde speenlengte. De achterspeenplaatsing is optimaal. In combinatie met een vlotte loop op de robot maakt deze eigenschap Goldcrest een zeer geschikte stier voor veehouders die automatisch melken. Ook de beenwerkvererving is op orde.

Hans van Middelaar tussen zijn koeien
Hans van Middelaar tussen zijn koeien
Hans van Middelaar: ‘De moeder van Goldcrest is een krachtpatser waaraan je de hoge melkproductie niet afziet’

Moeder is hoogproductieve krachtpatser

Wie zich een voorstelling wil maken van de Goldcrestdochters komt een heel eind met het plaatje van Delta Nala, de moeder van de stier. ‘Een krachtpatser waaraan je de hoge melkproductie niet afziet’, is de beschrijving die eigenaar Hans van Middelaar geeft van deze dochter van Delta Goal. Ze tekent op het CRV-testbedrijf in Sterksel voor een vaarzenlijst van 12.825 kg melk met 3,87% vet en 3,60% eiwit (106 lactatiewaarde). Opmerkelijk is haar lage celgetal dat in de eerste zes monsternames niet boven de 20 uitkwam. En ondanks haar hoge productie werd ze vlot drachtig en realiseert ze een verwachte tussenkalftijd van ongeveer 380 dagen. En ja, in Sterksel loopt ze op de robot.

Van de stamboekinspecteur kreeg Nala 85 punten voor algemeen voorkomen met 83 beenwerk en 86 uier. Hij gaf de moeder van Goldcrest onder andere een 8 voor voorhand, inhoud en kruisbreedte. ‘Nala is groot maar ook breed’, beaamt van Middelaar. ‘Ze is goed in balans en functioneert dan ook probleemloos’, aldus de veehouder.

Gastelsveer Delta Nala Red (moeder Goldcrest) eig.: Mts. van Middelaar, Sterksel
Gastelsveer Delta Nala Red (moeder Goldcrest) eig.: Mts. van Middelaar, Sterksel

Geschikt voor pinken

De afstamming van Wingstarzoon Goldcrest voert via meerdere generaties Deltadonoren terug op de excellente honderdtonner Apina Nadja. Zij is de moeder van Apina Malcolm en staat aan de basis van meerdere succesvolle stieren.

Goldcrest vererft A2A2 voor bètacaseïne. En ondanks dat ze uitgroeien tot ruim gebouwde koeien zijn de kalveren van deze nieuwe InSire stier relatief licht bij de geboorte, onder andere dankzij een korte draagtijd. De kalfjes komen dan ook vlot ter wereld wat Goldcrest geschikt maakt voor gebruik op pinken.

Delta Goldcrest
(Wingstar x Goal x Finder)  

InSire stier   

  • Hoge dochtervruchtbaarheid 
  • Opvallende breedtematen 
  • Sterk beenwerk 

CRV Gezondheid +9%
CRV Efficiëntie +10%

Bestel Goldcrest nu in onze webshop

Delta Goldcrest
Delta Goldcrest