Delta Drone PP-Red, de favoriete stier van Eric Lievens

Delta Drone PP-Red
Delta Drone PP-Red

Foktechnisch specialisten zijn verantwoordelijk voor de stierselectie bij CRV. Als een stier geselecteerd is, volgen zij de prestaties van deze stieren uiteraard op de voet. Reden genoeg om deze foktechnisch specialisten eens te vragen naar de persoonlijke favoriet.

De Vlaamse foktechnisch specialist, Eric Lievens, speurt voor CRV naar aantrekkelijke donoren in Vlaanderen, in Midden en Zuid-Nederland, in Duitsland en Denemarken. Eric kiest voor de InSire-Topstier Delta Drone PP en licht zijn keuze graag toe: ‘Ik kies voor het totaalplaatje dat Drone PP toont.'

Gezonde koeien met hoge gehalten

‘Drone PP geeft hoge gehalten met een mooie plas melk. Hij vererft een extreem persistente productie en verbetert alle gezondheidskenmerken’, zo vertelt Eric enthousiast en vervolgt: ‘Drone is ook nog eens roodbont, pinkenstier en vererft homozygoot hoornloos. Alle nakomelingen zijn dan ook hoornloos.

Modern exterieur

Eric omschrijft Drone PP als een stier met modern exterieur die goed op de huidige generatie koeien past. Hij licht toe: ‘Drone vererft een gemiddelde hoogtemaat, goede uiers en beste benen. Hij corrigeert te rechte benen en maakt de spenen iets langer. Daarmee maakt hij als partner van bijvoorbeeld Jacuzzidochters de volgende generatie nog beter. Met zijn gemiddelde hoogtemaat past Drone ook zeer goed op de meeste zwartbonte dieren.’

Internationaal in trek

‘Met vader Nectar P en Esperantodochter, Delta Rika als moeder komt hij uit mijn favoriete koefamilie, die van Etazon Renate’, vertelt Eric en vervolgt: ‘Zijn 88 puntenmoeder, Delta Rika, passeert steevast de revue als CRV met gasten het bedrijf Peeters in Geel bezoekt.’ De foktechnisch specialist merkt een grote internationale belangstelling voor Drone PP. Eric legt uit: ‘Met name Duitse veehouders kiezen voor de hoornloze Drone. Hij vererft in de Duitse populatie een gemiddelde hoogtemaat en een ruime voorhand. Bovendien selecteren Duitse veehouders streng voor iets krommere benen en langere spenen.’ Drone PP vererft dat; het maakt zijn sterke totaalvererving nog aantrekkelijker.

Delta Rika (AB 88, v. Esperanto), moeder van Drone PP-Red
Delta Rika (AB 88, v. Esperanto), moeder van Drone PP-Red