Delta Charity fokt robotkoeien die blijven geven

Delta Charity (InSire)
Delta Charity (InSire)

‘Ze is met afstand de beste vaars die we het afgelopen jaar aan de melk hebben gekregen’, zegt Hans Boschloo uit Steenderen. Zijn lovende woorden gaan over VBL Menta 509, de moeder van Delta Charity. ‘Ze straalt een en al kracht uit en heeft een fantastische achteruier’, typeert hij de met 86 punten ingeschreven dochter van Bahrain. ‘Afgelopen najaar werd ze nog vaarzenkampioene bij de videokeuring van onze fokclub.

Lovend is Boschloo ook over de productiedrang en persistentie van de vaars. Ze is nu meer dan 400 dagen aan de melk en geeft nog ruim 35 kg melk per dag. Ze staat genoteerd op 136 lactatiewaarde dankzij een 305 dagenlijst van bijna 11.000 kg melk met 4,63% vet en 3,78% eiwit. ‘Ze doet het perfect op de robot’, vult de veehouder nog aan. ‘We hebben er nooit omkijken naar gehad en ze haalt nu nog steeds 3,7 melkingen per dag.

VBL Menta 509 (v. Bahrain), moeder van Charity
VBL Menta 509 (v. Bahrain), moeder van Charity

Ronde kwaliteiten behouden

CRV kocht VBL Menta 509 als kalf aan bij de familie Van Blokland in Biddinghuizen, waar haar over-overgrootmoeder als embryo op het bedrijf kwam. Uit deze VBL Menta 100 groeide een gewaardeerde koefamilie, die onder andere de stier VBL Mento (een volle broer van Menta 509) voortbracht. De familielijn van de Menta’s voert terug op Etazon Annecy. Om de ronde kwaliteiten in de familie vast te houden werd Menta 509 gepaard met Amuse (aAacode 513). Dit resulteerde in aAa-code van 561 voor Charity.

Delta Charity

(Amuse x Bahrain)

  • Onderscheidende aAa code
  • Veel kg melk
  • Unieke pedigree

Bestel Delta Charity direct in onze webshop!