Delta Bearcat breed inzetbaar voor robuuste roodbonte koeien

Delta Bearcat
Delta Bearcat

Delta Parel is een koe zoals veel veehouders hun roodbonten graag zullen zien: robuust, met extra breedte, een passende bespiering en goed voor veel melk met hoge gehaltes vet en eiwit. De dochter van de stier Popcorn loopt op De Barendonk, het CRV-testbedrijf van de familie Hermanussen in Beers. Daar tekende ze voor een eerste 305 dagenlijst van 9583 kg melk met 4,47% vet en 3,89% eiwit. En ze werd ingeschreven met 86 punten met onder andere 7 voorhand en 8 kruisbreedte. Delta Parel voert terug op de Almere Pietjekoefamilie, die in het verleden Almere Pericles voortbracht en recenter onder andere Poppe Snow, Poppe Timeless, Delta Pitcher en Delta Powernap.

Allround op gezondheid

Veel van de typische roodbontkwaliteiten van Delta Parel heeft ze doorgegeven aan haar zoon van Powerlift: Delta Bearcat. Deze nieuwe InSire-stier tekent voor laatrijpe dochters met een gemiddelde hoogtemaat, extra breedte in de voorhand en een passende conditiescore. Bearcat vererft daarbij prima benen (107 in de bovenbalk) met een gemiddelde kromming in zijaanzicht, een parallelle stand in achteraanzicht en een krachtige stap. Ook de uiervererving van deze nieuwe InSire-stier is zeer solide, waarbij de speenlengte gemiddeld is. Met een melkrobotindex van 110 is hij een prima keuze voor veehouders die automatisch melken. Bearcat scoort allround goed op alle gezondheidskenmerken met onder andere 106 celgetal, 104 uiergezondheid en 105 dochtervruchtbaarheid. Hij vererft het A2A2-gen voor bètacaseïne.

Delta Parel (v. Popcorn), moeder van Bearcat
Delta Parel (v. Popcorn), moeder van Bearcat

Hoge gehaltes, foutloos profiel

Ook de sterke gehaltes van Parel komen terug in de fokwaarden van Bearcat. Hij heeft een productie-index van bijna 1000 kg melk met +0,20% vet en +0,25% eiwit en 387 Inet. Mede dankzij hun uitstekende persistentie (109) zullen de dochters van Bearcat weinig gevoelig zijn voor ketose (fokwaarde 106). Met een zeer compleet verervingsprofiel zonder fouten en een bloedvoering die wat afwijkend is van de roodbontpopulatie staat Bearcat niet alleen voor extra breedte in zijn dochters, maar is hij zelf ook breed inzetbaar.