CRV wordt kennispartner van Dairy Academy Royal A-ware

Categorie: Persbericht
Foto: V.l.n.r.: Anneke Jorritsma-van der Zijl (manager Dairy Academy Royal A-ware), Klaas de Jong (COO Royal A-ware), Lammert Veenhuizen (Managing Director Nederland en Vlaanderen van CRV) en Wietske Witteveen (general manager coöperatie bij CRV)
Foto: V.l.n.r.: Anneke Jorritsma-van der Zijl (manager Dairy Academy Royal A-ware), Klaas de Jong (COO Royal A-ware), Lammert Veenhuizen (algemeen directeur Nederland en Vlaanderen van CRV) en Wietske Witteveen (general manager coöperatie bij CRV)

Veeverbeteringorganisatie CRV is de nieuwe kennispartner van Dairy Academy in Nederland. Dairy Academy is het exclusieve kennisplatform voor melkveehouders die melk leveren aan Royal A-ware. Door de samenwerking met CRV kunnen melkveehouders van Royal A-ware nu ook workshops volgen op het gebied van fokkerij.

Kennis verhoogt rendement

Lammert Veenhuizen, Managing Director Nederland en Vlaanderen van CRV, is blij met de samenwerking. ‘Met onze kennis en expertise kunnen we een breed pakket aan workshops verzorgen. We dragen onze kennis over vruchtbaarheid en fokken op gezondheid, levensduur en efficiëntie graag over aan de melkveehouders’, geeft hij aan. Wietske Witteveen, general manager coöperatie bij CRV, vult aan: ‘We zijn ervan overtuigd dat de kennis van CRV de melkveehouders kan helpen om het rendement van hun bedrijf verder te verhogen.’

Klaas de Jong, COO Royal A-ware over de nieuwe kennispartner: ‘CRV is voor ons een waardevolle opvolger van onze vorige kennispartner op het gebied van fokkerijadvies en fokstrategie. De kennis van CRV kan onze melkveehouders helpen om hun fokdoelen te optimaliseren en een hogere genetische vooruitgang te realiseren.’

Dit najaar eerste workshops

Dairy Academy organiseert samen met haar kennispartners workshops, kennisdagen en excursies exclusief voor melkveehouders die leveren aan Royal A-ware. ‘De eerste workshops met CRV komen voor dit najaar al op de agenda. Kengetallen op het gebied van duurzaamheid en vruchtbaarheid zullen hierin centraal staan’, aldus Anneke Jorritsma-van der Zijl, manager Dairy Academy Nederland.