CRV steunt rundveehouders in hun roep om toekomstperspectief

Protesten in Brussel

Het Europese landbouwbeleid en het beleid van de landelijke overheden in West Europa roept continu gevoelens van onmacht en onzekerheid op bij veehouders in West Europa.

In West Europa en met name in Nederland en Vlaanderen wordt op een zeer duurzame, diervriendelijke en kwalitatieve wijze voedsel geproduceerd. Dagelijks zorgen (rund)veehouders voor voedsel dat voldoet aan de hoogste standaarden.

CRV ondersteunt (rund)veehouders in hun roep om toekomstperspectief. CRV voelt de emotionele “pijn” van haar leden-klanten veehouders mee. Ook wij maken ons zorgen over het toekomstperspectief van onze leden-klanten. Duidelijk en consistent beleid is nodig om veehouders beslissingen te laten nemen voor een gezonde bedrijfsvoering. CRV roept landelijke en Europese overheden daarom op om maatregelen te nemen die een duurzame en regionale voedselvoorziening waarborgen. Zeker gezien de huidige geopolitieke ontwikkelingen.

CRV gelooft in een sterke Vlaamse en Nederlandse melk- en vleesveehouderij. De vruchtbare delta waarin we leven, leent zich bij uitstek voor een efficiënte productie van melk en vlees. Daarbij behoren Nederlandse en Vlaamse veehouders tot de meest duurzame, vakbekwame en innovatieve melk- en vleesproducenten van de wereld. Het zijn vakbroeders waar wij ons voor in blijven zetten, CRV blijft investeren in duurzame veestapels.

Wij staan vierkant achter onze leden-veehouders en steunen hen in de deze onzekere tijden.