CRV biedt ruime keus voor hoornloosheid in nieuw Fleckviehaanbod

M3 Pp
M3 Pp

De indexdraai van april 2022 brengt goed nieuws voor de Fleckviehstieren van CRV. Bewezen topstieren kregen meer dochters aan de melk en hun prestaties laten de fokwaarden van hun vaders op verschillende kenmerken stijgen. Daarnaast kunnen een aantal mooie, nieuwe genoomstieren aan het aanbod worden toegevoegd zoals Mercedeszoon M3 Pp. Hij onderstreept de ruime keuze in hoornloze stieren in het Fleckviehaanbod van CRV.

M3 Pp in voetsporen van vader Mercedes Pp

Met M3 Pp heeft CRV een heel mooie opvolger van zijn vader Mercedes Pp in het aanbod. Hij scoort op de Duitse Fleckviehbasis een genoomfokwaarde van 132 GZW en heeft een mooi opgebouwde productiefokwaarde van +563 kg melk met +0,01% vet en +0,12% eiwit en +8% CRV Efficiëntie. Daarbij scoort hij ook +7% CRV Gezondheid, onder andere dankzij 129 voor uiergezondheid. M3 Pp vererft een exterieurpatroon zonder fouten met opvallend beste uiers (126). Hij is ook geschikt voor robotmelkers en zijn aAa-code is 435.

Ook nieuw is de homozygoot hoornloze genoomstier Heartland PP (Heartbeat x Vollgas). Hij is een allround Fleckviehstier die een hoge melkindex (118) combineert met een hoge vleesindex (118). Heartland vererft +579 kg melk met +0,02% vet en +0,05% eiwit en scoort +5% CRV Efficiëntie. Zijn dochters kalven gemakkelijk af (106) en hij verbetert ook de melksnelheid (109). Heartland heeft 125 GZW.

Heartland PP
Heartland PP

Een homozygoot hoornloze stier die al wat langer in het aanbod staat is Hongkong PP (Hoffnung x Polarbaer). Hij komt uit op een fokwaarde van 120 GZW en +8% CRV Efficiëntie dankzij een combinatie van 109 melkindex, 119 levensduur en 107 vleesindex. Hongkong is een goede uiervererver en scoort +5% CRV Gezondheid. Hij kan worden gebruikt op pinken en van deze stier is naast conventioneel sperma zowel vrouwelijk als mannelijk SiryX-sperma beschikbaar.

De heterozygoot hoornloze genoomstier Marin Pp (Midwest x BFG Mahango) scoort een melkindex van 116 en verhoogt vet- (+0,28%) en eiwitgehalte (+0,04%). Hij komt uit op +5% CRV Efficiëntie, onder andere dankzij een score van 113 voor levensduur. Met allround prima gezondheidskenmerken scoort Marin Pp +6% CRV Gezondheid. Zijn GZW is 124; hij heeft aAa-code 531.

Worldcup bevestigt cijfers

Van de populaire Worldcup (Wertvoll x Watt) zijn inmiddels meer dan 1500 dochters aan de melk en die zorgden voor een prettige verrassing. Hij verbetert zijn fokwaarde voor onder andere melk en bevestigt zijn positie als echte allrounder met een combinatie van hoge indexen voor melk en vlees. Worldcup blijft een topper op fitness en vererft foutloos exterieur. Hij staat nu op 133 GZW, +6% CRV Efficiëntie en +6% CRV Gezondheid.

Kate (v. Worldcup). Eig.: Melf, Ascholding
Kate (v. Worldcup). Eig.: Melf, Ascholding

Met al meer dan 1500 dochters in zijn fokwaarde is Mesias (Wille x Vanstein) een zeer betrouwbare keuze voor veehouders die een stier zoeken met een solide productievererving (+758 kg melk met +0,12% vet en +0,03% eiwit). Hij verbetert de uiergezondheid (111) en heeft een vleesindex van 110. Mesias komt uit op 127 GZW, heeft aAa-code 561 en is een uitstekende bevruchter wat hem het keurmerk ‘bullseye’ oplevert.

Met de stier Minor (Mint x BFG Passion) heeft CRV een fokstier in het aanbod met super fokwaarden op de gezondheidskenmerken. Met +11% is hij de hoogste stier voor CRV Gezondheid in het aanbod, onder andere dankzij 132 uiergezondheid en 115 dochtervruchtbaarheid. Minor is ook een zeer goede, functionele exterieurvererver met 118 beenwerk en 114 uier. Hij heeft een solide productie- en levensduurvererving en scoort +6% CRV Efficiëntie en 132 GZW. Zijn aAa-code is 435.