Consequent fokken op gehalten > levert extra melkgeld op

Categorie: Efficiëntie
Consequent fokken op gehalten > levert extra melkgeld op

Hogere gehalten (‘dikke melk’) zorgen voor meer melkgeld en daarmee haalt u meer rendement uit uw dieren. Kenmerkend voor de stieren in ons segment ‘dikke melk’ is een allround vererving. Ze staan niet alleen garant voor hoge percentages vet en eiwit maar ook voor prima gezondheidskenmerken en een uitstekende levensduur.

De stierenkaart ‘dikke melk’ toont een rijke selectie stieren waarmee u de vet- en eiwitproductie met gezonde en probleemloze koeien naar een hoger niveau kunt tillen. Na de indexdraai van augustus 2021 zijn de stieren Zodiac, Wake Up, Revisor P en Vitalis toegevoegd aan de kaart.

Delta Wake Up zorgt voor sterke koeien die probleemloos dikke melk produceren. Dankzij een goede persistentie en prima voerefficiëntie zullen zijn dochters hun productie lang volhouden. Daarnaast scoort hij bovengemiddeld op alle gezondheidskenmerken waarbij met name de klauwgezondheid opvalt.

Delta Vitalis is een zeer complete stier met een beste productie. Hij vererft ook nog eens hoge gehalten en overall goede gezondheidskenmerken. De dochters van Vitalis zullen robuust en makkelijk te managen zijn.

Ook bij de dochtergeteste stieren heeft CRV een ruim aanbod van stieren die garant staan voor productie van melk met hoge gehalten vet en eiwit.

Dikke melk, melk met hoge gehalten. Het streven van veel melkveehouders. Maar hoe doe je dat? En hoe belangrijk is fokkerij daarin? Drie melkveehouders, die al lang gericht sturen op dikke melk, vertellen hoe zij dat doen. Samen met CRV. Bekijk hieronder de video.