Bliksem combineert exterieur en gehalten

Fokker Johan van Kronenburg bij de moeder van mrijstier Bliksem
Fokker Johan van Kronenburg bij de moeder van mrijstier Bliksem

Bliksem is de nieuwe jonge Mrij-stier voor de komende periode in onze stierencatalogus. Bliksem is een zoon van onze topstier Harm. Moeder Irene 80 is ingeschreven met algemeen voorkomen van 87 punten en met 88 punten voor de uier. Haar levensproductie zit nu op bijna 30.000 kg melk met 3.68% eiwit.

Bliksem is een hogere melkstier met nette gehalten (+0,08% vet en +0,03% eiwit) gecombineerd met een ijzersterk exterieur (106). Voor uier (107) en benen (106) scoort Bliksem opvallend goed. Zijn dochters zullen hierdoor een erg goed beengebruik vertonen met gezonde klauwen. De dochters beschikken over een prima ophangband (107) en voorspeenplaatsing (100). Ook uiergezondheid is een sterke eigenschap van Bliksem. Met een levensduur van 280 dagen belooft hij als bonus een hoge levensproductie bij zijn dochters.

Quote veehouder Johan van Kronenburg: ‘Het zijn gewoon fijne, attente koeien op stal waar je geen omkijken naar hebt’.

Een Frisse bloedlijn, met sterke klauwen waar je geen omkijken naar hebt

De koefamilie omschrijft Johan van Kronenburg, fokker van Bliksem, als zeer vriendelijke gebruikskoeien. De moeder van Bliksem Irene 80 is nog nooit in de verzorgingsbox gekomen voor haar klauwen. Dat wil zeggen dat ze sterke, maar vooral gezonde klauwen heeft. Verder heeft ze ook nog nooit een verhoogd celgetal gehad dus wat betreft uiergezondheid presteert ze ook uitstekend. Het zijn gewoon fijne, attente koeien op stal waar je geen omkijken naar hebt. Het is een hele nieuwe koefamilie die nu wordt benut. Bliksem is de eerste stier van het bedrijf van Kronenburg die naar de stierenstallen van CRV is verhuisd. Voor de Mrij-populatie betekent dit een frisse bloedvoering vanuit de koefamilie.

Als kers op de taart kan Bliksem ook in gesekste vorm worden aangeboden zodat er veel vrouwelijke nakomelingen kunnen worden geboren.

Bliksem (Harm x Koen x Ron)

Jonge stier

  • Uitblinker in exterieur
  • Sterk beenwerk
  • Hoge levensduur

CRV Gezondheid +1%
CRV Efficiëntie 5%

Bestel Bliksem nu in de webshop!

Bliksem
Bliksem