Binnen een jaar al 100.000 doses BullsEye Blue verkocht

Fokkerijspecialist Thomas van der Gaast verraste Haye en Pieter van der Wal met een slagroomtaart als kopers van het 100.000e rietje BullsEye Blue sperma
Fokkerijspecialist Thomas van der Gaast verraste Haye en Pieter van der Wal met een slagroomtaart als kopers van het 100.000e rietje BullsEye Blue sperma

In juni vorig jaar introduceerde CRV in samenwerking met de Belgian Blue Group (BBG) het product BullsEye Blue zeer vlot. Dit is mengsperma van drie beproefde Belgisch witblauwstieren voor de gebruikskruising met minimaal 118 voor geboortegemak, in één rietje. Het gebruik van dit zeer goed bevruchtende sperma heeft een enorme vlucht genomen. Binnen een jaar werden al meer dan 100.000 doses verkocht. En de belangstelling neemt nog steeds toe.

Gebruikers van het eerste uur

Het 100.000-ste rietje BullsEye Blue-sperma werd onlangs gekocht door de familie Van der Wal uit het Friese Boornbergum. Zij zijn gebruikers van het eerste uur. ‘We insemineren veertig tot vijftig procent van de melkkoeien met Belgisch witblauwsperma. Daarbij gaat het om de koeien waar we niet mee verder willen fokken en koeien die na drie inseminaties met holsteinsperma nog niet drachtig zijn’, vertelt Haye van der Wal die samen met zijn zoons Jan, Pieter en Harm Hans een koppel van 700 koeien en 300 stuks jongvee beheert. ‘Als we in het verleden meerdere koeien tegelijk met Belgisch witblauwsperma insemineerden, dan deden we dat vaak met sperma van twee verschillende stieren. Door koeien twee keer met een half rietje te insemineren verhoogden we de kans op bevruchting’, legt de veehouder uit.

Overtuigd van goede bevruchting

Toen CRV BullsEye Blue-sperma introduceerde is de familie Van der Wal dat direct gaan gebruiken. ‘Dat maakte het voor ons veel gemakkelijker om koeien met meerdere stieren tegelijk te insemineren en de onderzoekscijfers zagen er goed uit. Wij zijn ervan overtuigd dat mengsperma beter bevrucht. Het bevalt ons heel goed en we gaan er dan ook zeker mee door’, verklaart Haye van der Wal.

De familie Van der Wal kocht dit jaar al 800 rietjes BullsEye Blue zeer vlot. Onlangs plaatsten ze weer een grote bestelling waaronder het 100.000e rietje. Voor fokkerijspecialist Thomas van der Gaast een hele mooie reden om de veehouders te verrassen met een taart.

Nieuw: BullsEye Blue vlot

Naast BullsEye Blue zeer vlot -met stieren uit het segment ‘zeer vlot’ voor geboortegemak- heeft CRV nu ook BullsEye Blue vlot in het aanbod.