Veelgestelde vragen - MPR

Antwoord op veelvoorkomende vragen

Binnen hoeveel dagen na de MPR uitslag krijg ik de MPR Drachtuitslag?
De uitslag van de MPR Dracht duurt wat langer als de MPR uitslag. Dit omdat het labo niet elke dag dracht onderzoekt. Dit kan 3-5 dagen duren.

Ik heb verkeerde gegevens doorgegeven/ik ben gegevens vergeten doorgeven.
Je zet de juiste gegevens op mail naar mprverwerking.be@crv4all.com of belt naar de CRV klantenservice: 078 15 44 44 zodat zij dit kunnen aanpassen.

Nieuw aangekochte dieren zijn niet terug te vinden op de mpr-uitslag
Dit kan als reden hebben dat de dieren nog niet op uw beslag staan in Sanitel. Van zodra deze in Sanitel gekend zijn komen deze binnen bij ons en voegen wij de koeien later nog toe. De analyses nu kan u opvragen via de CRV klantenservice: 078 15 44 44.

Ik heb koeien die op berekend staan op mijn uitslag. Wat is de reden hiervan?
Dit kan als reden hebben dat het de gehaltes te afwijken van de vorige MPR. Dit is dan onbetrouwbaar. Nog een reden kan zijn dat het staal niet gevuld was of dat er koeien tussenzaten met een dubbele flesnummer.

Ik wil bijkomend onderzoek doen op de MPR stalen, is dit mogelijk?
Wij doen geen bijkomend onderzoek op MPR stalen. Indien u dit toch wenst gelieve dan contact op te nemen met DGZ of MCC. Het seizoen voor paratuberculose onderzoek loopt van 1 november tot 31 maart.

U kunt tot 1 maart inschrijven bij DGZ en de stalen moeten voor 30 april binnen zijn.

Ik wens te stoppen met MPR, wat moet ik doen?
U kan dit doorgeven via mail naar mprverwerking.be@crv4all.com zodat wij dit kunnen aanpassen in uw bestand.

Er is een stierkalf geboren op mijn bedrijf en ik wens deze te laten merkertesten. Is dit mogelijk?
Merkertesten worden enkel opgestart voor vrouwelijke Holstein kalveren (6/8 HF) en stierkalveren voor het FOKP (fokprogramma). Er worden geen merkertesten opgestart voor eigen stieren.

Waar kan ik de koekaart, registratiekaart en geboorte bewijzen opvragen?
In CRV Bedrijf onder het kopje veestapel vindt u de onderdelen koekaart, registratiekaart en geboortebewijs. Klik vanuit veestapel door op de gewenste diergroep en selecteer het dier waar u bovenstaande onderdelen van wilt opvragen

Waar vind ik mij bedrijfsoverzicht diergezondheid?
Als u in de menubalk Diergezondheid in CRV Bedrijf doorklikt op ‘alle ziektes en behandelingen’ vindt u hier een overzicht van alle behandelen tot een jaar terug